Acht i-Diensten in de steigers voor gemeenten en provincies

30 maart 2020

Technolution, Goudappel Coffeng, DAT.Mobility, Arane en partners klaar voor iCentrale-markt

Voorlopige gunning van landelijke Raamovereenkomst iDiensten voor Technolution, Goudappel Coffeng, DAT.Mobility, Arane en hun partners HC-support en First Line Security. Dit samenwerkingsverband van private partijen mag de komende jaren iDiensten aanbieden aan gemeentes en provincies.

Mobiliteit, veiligheid en slimme centrales als dienst

Gemeenten en provincies kunnen met iDiensten hun stads- en wegbeheer efficiënter en effectiever uitvoeren. Ze kunnen mobiliteit, veiligheid en slimme centrales gaan afnemen als dienst. Bij Technolution, Goudappel Coffeng, DAT.Mobility en partners gaan ze profiteren van de nieuwste technologieën, excellente kennis en een schat aan operationele vaardigheden. Zo maken we nu al samen het leven in de stad en de regio gemakkelijker en beter voor iedereen die er woont, verblijft, werkt of reist. Het samenwerkingsverband van hoogwaardige private partijen staat klaar om acht iDiensten te leveren voor overheden mét en zonder eigen centrale. Focus ligt op Data & informatie, iHMI & Business Logic, Verkeersmanagement als een Service (Vmaas), ParkeerManagement & -Beheer als een Service(PM&BaaS) en Crowd- & Evenementmanagement als een Service (C&EMAAS).

Over het samenwerkingsverband

De genoemde bedrijven vormen het kernteam als hightech partner in iDiensten. Zij werken samen met overheden en hun bestaande leveranciers. Het kernteam werkt verder samen met hun eigen innovatieve partners en met toonaangevende kennisinstituten. Technolution voert het kernteam aan en realiseert als technologie-integrator de slimste innovaties en zet multidisciplinaire expertises in voor de meest effectieve oplossing. Goudappel Coffeng verbetert de leefomgeving met mobiliteitskennis, advies, IT-oplossingen en mobiliteitsdiensten. Deze mobiliteitsdiensten ontzorgen de klanten tijdens voorbereiding, beheer en exploitatie. DAT.Mobility vertaalt data met ict-oplossingen, data-analyses en verkeersmodellering in hoogwaardige informatie die mensen ‘anywhere, anytime, anyhow’ helpt de best mogelijke mobiliteitsbeslissingen te nemen. Arane bestrijkt als partner in stedelijke en regionale bereikbaarheid de werkvelden mobiliteit, verkeers- en crowdmanagement vanaf vernieuwing tot en met uitvoering en evaluatie. HC Support verzorgt Verkeersoperator- en integrale Parkeerservices en medewerkers op meldkamers. First Line Security heeft een totaal dienstenpakket voor mediabeveiliging, evenementbeveiliging en crowd-management.

Samenwerkingsverband levert hoogwaardige dienstverlening

Samen levert deze groep van bedrijven kwalitatief hoogwaardige iDiensten. De serviceverlening heeft vanaf het begin de vereiste kwaliteit en is nagenoeg 100% beschikbaar, continu en betrouwbaar. Alle betrokken bedrijven hebben een uitstekend begrip van de context waarin de serviceverlening geleverd moet worden en is flexibel in de uitvoering. Zij verzekeren continue kwaliteitsverbetering door de toepassing van state-of-the-art technieken, kennis, etc.

De acht iDiensten die het samenwerkingsverband levert

  • Data & informatie: informatie voor meer prestatiegerichte en geautomatiseerde multidomeinbediening;
  • ‘iHMI & Business Logic: alle bediencentrales intelligenter door doelgericht werken vanuit inzicht door overzicht;
  • Verkeersmanagement als een Service (VmaaS): continu betrouwbaar vlot en veilig verkeersmanagement.;
  • ParkeerManagement & -Beheer als een Service(PM&BaaS): vlot, slim en veilig parkeren;
  • Crowd- & Evenementmanagement als een Service (C&EMAAS): Bezoekers en andere stakeholders begeleid vanaf huis, onderweg én op het terrein zelf voor mooie herinneringen en een veilig evenement.

De iDiensten VMaaS,  PM&BaaS en C&EMAAS zijn zowel als incidentele dienst als 24/7 dienst af te nemen.