Adviseur Daphne van den Hurk wint Q-Park scriptieprijs

15 maart 2018

Als voertuigen zelfstandig rijden en parkeren, heeft dit grote invloed op de omgeving en het gedrag. In haar afstudeeronderzoek aan de TU Delft en bij Goudappel Coffeng heeft adviseur Daphne van den Hurk de effecten onderzocht die zelfrijdende voertuigen hebben op de parkeerlocatiekeuze. Dankzij dit afstudeeronderzoek ontving Daphne van den Hurk op donderdag 15 maart de Ward Vleugels Q-Park Thesis Award, een prijs die sinds 2015 wordt uitgereikt. 

De prijs staat open voor masterscripties vanuit alle universitaire instellingen in Nederland en Vlaanderen. Deze waardering gaat naar de beste scriptie op het gebied van mobiliteit en parkeren. ‘De scripties moeten zich onderscheiden op basis van substantiële toegevoegde waarde vanuit een sociaal-economisch en academisch perspectief’, aldus Q-park. Het onderzoek van Daphne waarin ze theoretische verwachtingen empirisch heeft getoetst, geeft nieuwe interessante inzichten. 

Dit jaar werden er zeven scripties ingezonden door vijf universiteiten: Delft, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Hasselt. De jury selecteerde drie finalisten. Op basis van de originaliteit van het onderwerp en de analytische diepgang, selecteerden een jury van parkeerexperts de scripties van Daphne (The effects of private automated vehicles on drivers' parking location choice, TU Delft) en Robert Boer (Know before you go: predicting parking space occupancy by exploiting publicly accessible data, Erasmus Universiteit) als gezamenlijke winnaar. Michael McIvor (The social costs of on-street parking-searching, policy and unpriced externalities, Vrije universiteit Amsterdam) werd de derde prijswinnaar. Daphne en Robert ontvingen allebei een cheque van 2500 euro.