Goudappel Coffeng een van 5 genomineerden voor Smart Mobility Challenge 2017

14 september 2017

De Smart Mobility Challenge 2017 daagt bedrijven uit tot slimme oplossingen te komen op het gebied van mobiliteit. Uit de 26 aanmeldingen voor de Smart Mobility Challenge 2017 zijn door een vakjury vijf genomineerden gekozen. Deze vijf partijen, waaronder Goudappel Coffeng, zullen hun mobiliteitsoplossing voor de regio Utrecht op 12 oktober toelichten aan de jury. Die dag - tijdens het Get Connected Jaarcongres in Amersfoort - worden twee winnaars gekozen, die beide 40.000 euro ontvangen om hun proof of concept uit te voeren.

Het doel van de Smart Mobility Challenge is om te laten zien welke innovatieve oplossingen er mogelijk zijn op het gebied van mobiliteit en de inzet van open data. De jury is blij met het grote aantal inzendingen. Het laat zien dat de challenge helpt om partijen bij elkaar te brengen en zo nieuwe projecten te definiëren waar open data kan worden ingezet om maatschappelijk impact te creëren. De oplossingen helpen andere bedrijven en organisaties te inspireren om zelf innovatieve projecten uit te voeren, die de regio Utrecht op een groene, gezonde en slimme manier bereikbaar houden.Alle ingediende oplossingen waren serieuze kanshebbers. De jury heeft na een intensieve vergadering vijf oplossingen gekozen vanwege hun heldere verhaal en een goede score op de criteria: maatschappelijk belang, business case, gebruik van open data en innovatief karakter. De genomineerde oplossingen hebben een sterk innovatief karakter of richten zich op maatschappelijke impact door slimme combinaties.

Goudappel Coffeng behoort tot deze vijf genomineerden met de oplossing Driving the Future to DeFabrique. De oplossing die Goudappel Coffeng voorstelt voor duurzame evenementen bij eventlocatie DeFabrique is de inzet van elektrische, zelfrijdende shuttles tussen station Maarssen en DeFabrique. De haalbaarheid wordt onderzocht aan de hand van: gebruikersbeleving en meerwaarde voor klanten, operationele inzet van de voertuigen, randvoorwaarden voor infrastructurele inpassing en veilig gebruik.  

Informatie over de andere genomineerden is hier terug te lezen.