Goudappel Coffeng genomineerd voor Tour de Force Innovatieprijs 2017

7 september 2017

Een team van Goudappel Coffeng is samen met 5 andere inzenders genomineerd voor de Tour de Force Innovatieprijs 2017, een prijs voor het beste fietsidee van het jaar. Tijdens het Nationaal Fietscongres in Tilburg wordt de prijs op 21 september uitgereikt aan degene(n) die met het meest uitvoerbare idee rondom het thema Fiets komt. De inzending moet vernieuwend zijn en de fiets in ‘de volgende versnelling’ zetten.

De winnaar van de Tour de Force Innovatieprijs 2017 ontvangt 10 duizend euro waarmee de innovatie verder kan worden uitgewerkt binnen de Nederlandse context. Een hoofdjury onder leiding van Henk Brink,  gedeputeerde van provincie Drenthe en lid van de Tourleiding, beoordeelt de nominaties door toekenning van punten. Daarnaast kan ook het publiek een stem uitbrengen. Degene met de meeste punten (50/50 jury/publiek) is de winnaar.

Stem op Droogover.nl via deze link 

Goudappels Coffeng’s idee voor de Fietsinnovatieprijs 2017

Het regent bijna nooit in Nederland. Toch haalt bijna elke fietser weleens een nat pak. En nog vaker gaan we toch maar niet fietsen, omdat er regen wordt voorspeld. Dat is jammer en niet nodig. Slimme apps weten immers waar het wanneer gaat regenen en waar je waarschijnlijk bent op welk moment. Er zijn immers tal van weerapps en verschillende routeplanners voor fietsers. Helaas is die combinatie er nog niet want: de weerapp houdt geen rekening met een bewegende fietser en de routeplanner houdt geen rekening met de naderende regenbui. Droogover.nl vult dit gat. Een fietsapp die route- en weeradvies combineert. Zo kun je je vertrektijdstip, routekeuze en snelheid afstemmen op de regenverwachting onderweg. Nooit meer nat, altijd droogover.nl

Deze app is er nog niet. We willen de innovatieprijs gebruiken om de app verder te ontwikkelen, liefst samen met een weerpartij die er wat in ziet. Wij het verkeer, zij het weer. Er zijn allerlei uitbreidingsmogelijkheden denkbaar, als de combinatie van route- en weerinfo eenmaal beschikbaar is:

  • Koppelen aan voortransport van de trein. Zorgen dat je ook nog op tijd bent voor je trein.
  • Koppelen aan je persoonlijk fietsprofiel. Zodat je niet te snel of langzaam moet fietsen, maar wel iets sneller dan normaal als er een bui nadert.
  • Koppelen met verkeerslichten. Zodat het advies beter wordt (of de VRI’s op groen gaan).
  • Tips voor wat te doen om tijd te overbruggen, winkelen, horeca, sporten, ook als verdienmodel.
  • Een troostprijs bij fietscampagnes voor wie ondanks alles toch nat is geworden.
  • Een berichtje naar school, dat het echt slimmer was om vijf minuten later aan te komen.

Om te beginnen willen we droogover.nl koppelen aan de B-riders-app. Dat is al een bestaande populatie met een draaiende app die belangstelling zal hebben voor deze informatie, die regelmatig fietst en die de mogelijkheid heeft om kleinschalig maar niet te beperkt te proberen en te testen. Ook zou de app kunnen worden gekoppeld met www.fietseropuit.nl, onze recreatieve fietsrouteplanner.

Stem op de inzending van Goudappel Coffeng via deze link