Goudappel Coffeng ontvangt certificaat PCP CHARM namens Highways England en Rijkswaterstaat

10 november 2017

Tijdens de National Highways Conference in Birmingham heeft Goudappel Coffeng op donderdag 9 november een certificaat ontvangen voor de bijzonder goede invulling van het CHARM PCP (deel)project. Dit certificaat is uitgereikt vanwege de officiële afsluiting van de PCP CHARM projecten. 

Dit hele traject is ruim 5 jaar geleden begonnen en bestond uit drie challenges die ieder weer uit drie fases bestonden waarvoor je je als deelnemende partij steeds weer in competitie moest kwalificeren. Goudappel Coffeng en DAT.Mobility hebben sinds 4 jaar succesvol alle fases van de challenge op het gebied van korte termijn voorspelling en incident-detectie doorlopen.

Combinatie data science- en verkeersmodeltechnieken
Luc Wismans, programmamanager Smart Mobility van Goudappel Coffeng en DAT.Mobility: “Onze aanpak bestaat uit een combinatie van data science-technieken en verkeersmodeltechnieken, waardoor we zeer goed in staat zijn om voor zowel reguliere en juist ook niet-reguliere situaties de huidige situatie en de voorspelling te geven voor de korte termijn, snel en compleet voor een netwerk, gebruikmakend van diverse databronnen zoals lusdata, fcd-data en data uit verkeerslichten. Daar bovenop staat een virtual patrol die de huidige situatie en korte termijn voorspelling-data gebruikt om daadwerkelijk beslisinformatie te genereren. Denk hierbij aan het detecteren van incidenten of simpelweg locaties van files, filelengtes en reistijden. Het platform is daarmee interessant en van belang voor operationeel verkeersmanagement, Mobility as a Service (MaaS) en connected en automated vehicles,” aldus Wismans.

Paul van Beek, topadviseur van Goudappel Coffeng is ook trots op het behaalde resultaat. “Deze ontwikkeling past perfect in onze visie en roadmap richting datagedreven verkeersmodellering. We zullen dan ook zeker doorgaan met de verdere ontwikkeling van dit platform.”  


Paul van Beek (links) ontvangt het certificaat uit handen van Glyn Evans, projectleider van het CHARM project namens Highways England tijdens de National Highways Conference.

 

In bijgaande video legt Paul van Beek de werking van een en ander kort uit.