Goudappel Coffeng wint award voor Beste Bijdrage aan Nationaal Verkeerskundecongres

2 november 2018

Marie-José Olde Kalter en Laura Groenendijk hebben voor hun onderzoek naar Fietsbeleving de 1e prijs ontvangen voor Beste Paper tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres. 

Over de winnende paper van Marie-Jose Olde Kalter en Laura Groenendijk merkte de jury op: a“Een sterk artikel op basis van gefundeerd onderzoek naar de beleving van fietsroutes. Het beschrijft een gestructureerd opgezet en stapsgewijs onderzoek, verdiepend op de materie en op zoek naar antwoorden op vooraf gestelde kernvragen. De 'fietsklant' wordt centraal gesteld. Vernieuwend is de relatie die wordt gelegd met de toepassing van de resultaten in verkeersmodellen.”

Pascal van den Noort (Vélo Mondial, winnaar Brabant Inspiratieprijs) en Marie-José Olde Kalter (Winnaar Beste Bijdrage 2018). Foto: Martin Hols.

Marie-José Olde Kalter is om meerdere redenen enthousiast over het winnen van deze prijs. “We hebben echt vernieuwend onderzoek gedaan en het is heel leuk dat dit gewaardeerd wordt. Daarnaast is hier ook écht sprake geweest van een samenwerking tussen overheid en markt - het was voor beide kanten een investering. Verder hoop ik ook dat er daadwerkelijk iets met de resultaten gedaan gaat worden want het biedt handvatten voor het beleid. Tenslotte vind ik het erg prettig dat deze prijs voor onze onderzoeksafdeling (Onderzoek & Gedrag)  een mooie erkenning vormt voor ons werk.”

Meer informatie over dit onderzoek, gemaakt in samenwerking met NS, ThuisraadRO en Universiteit van Amsterdam. 

Het artikel op de website van Verkeerskunde

Download het onderzoek