Goudappel neemt belang in Duits mobiliteitsadviesbureau AEM Institute GmbH

8 december 2020

Met ingang van 26 november heeft Goudappel Groep een (minderheids)belang in de Duitse start-up AEM Institute GmbH uit Berlijn. AEM (Accessible and Equitable Mobility) richt zich op het ondersteunen van lokale overheden bij het opzetten van een gericht en milieuvriendelijk mobiliteitsmanagement en het stimuleren van fietsgebruik. Daarnaast verspreidt AEM kennis over duurzame en gendergelijkwaardige mobiliteit door middel van e-trainingen.

"We kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe Duitse partner", zegt directeur Wim Korver van de Goudappel. "We hechten veel belang aan de kennis en ervaring in advies en onderwijs van de oprichters van AEM, Carolin Kruse en Ines Kawgan-Kagan. De geplande innovatieve aanpak sluit goed aan bij onze werkwijze, die we in Nederland toepassen, en bij de ervaring die we in Nederland hebben opgedaan en ook in andere landen hebben verspreid via diverse participaties en samenwerkingsverbanden". 

Gelijke kansen
"Goudappel verbetert de leefomgeving met mobiliteitskennis en intelligente mobiliteitsgegevensoplossingen. Op deze manier leveren we een aantoonbare bijdrage aan een duurzame, vitale en aantrekkelijke samenleving", zegt Wim Korver. Dit sluit naadloos aan bij de missie van AEM. Carolin Kruse: "We streven naar een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft voor duurzame en gezonde vormen van mobiliteit, ongeacht de tijd, fysieke, sociale en financiële beperkingen. Een eerlijke toegang tot mobiliteit draagt bij aan onze levenskwaliteit".

De Berlijnse start-up zal zijn kennis over alle aspecten van mobiliteit doorgeven in cursussen - in interne opleidingen of interactieve e-cursussen. "Dankzij onze ervaring in onderzoek en onderwijs zijn we in staat om academische kennis over mobiliteit snel en effectief over te dragen en toe te passen op een praktijkgerichte manier", zegt Ines Kawgan-Kagan. "Onze expertise is niet alleen een bijdrage aan de wetenschap, maar draagt ook actief bij aan de vormgeving ervan in de dagelijkse praktijk".

"Het is onze taak om lokale overheden, dienstverleners en politici in staat te stellen de juiste beslissingen te nemen om de mobiliteit voor iedereen te verbeteren. Wij inspireren hen om duurzame mobiliteitsoplossingen te bepalen door middel van communicatie, onderwijs, onderzoek en best practices".

Carolin Kruse (l) en Ines Kawgan-Kagan.

Fietspromotie
AEM geeft advies over mobiliteit in duurzame stadsplanning die tegemoetkomt aan de behoeften van burgers en toekomstige generaties en promoot het fietsen systematisch.

AEM richt zich ook specifiek op het ondersteunen van lokale overheden en bedrijven bij het ontwikkelen van strategieën en maatregelen ter bevordering van de mobiliteit. Een speciale focus is fietsen - "Fietsen moet niet apart worden beschouwd, maar als een integraal onderdeel van mobiliteitsconcepten,” zegt Carolin Kruse. "AEM put uit haar jarenlange praktische en wetenschappelijke ervaring in Duitsland en Nederland - dankzij onze nieuwe partner Goudappel.

Ines heeft een diepgaande kennis van de inhoud en training in didactiek en leiderschap. Carolin heeft ervaring in praktijk- en onderzoeksprojecten met een sterke focus op fiets- en mobiliteitsmanagement. Uniek is de combinatie van mobiliteitsadvies met een focus op fiets, gender en mobiliteit.

Voor meer informatie: bezoek de website van AEM