Dennis van Sluijs genomineerd voor Nationale Verkeerskunde scriptieprijs

21 oktober 2021

Goed nieuws! Dennis van Sluijs, adviseur mobiliteit & ruimte bij Goudappel, is een van de drie genomineerden voor de Nationale Verkeerskundeprijs voor beste hbo-scriptie 2020-2021. Dennis schreef hiervoor een handboek om stedelijke loop- en wandelroutes te verbeteren.

Meer aandacht voor de voetganger

Hoewel de voetganger steeds meer aandacht krijgt op de agenda's van het Rijk, provincies en gemeenten, missen stedenbouwkundigen, verkeerskundig ontwerpers en beleidsmakers vaak nog toepasbare informatie. Daarom schreef Dennis (zelf een enthousiaste wandelaar) een handboek voor de ontwikkeling van het stedelijke loop- en wandelnetwerk. Het doel hiervan? Het bieden van handvaten om de huidige loop- en wandelroutes te verbeteren en daarmee de wandelintenties van voetgangers beter te faciliteren.

In zijn handboek brengt Dennis in kaart welke typen stedelijke loop- en wandelroutes er bij voorkeur aanwezig moeten zijn in de stad. Per route en zone wordt weergegeven wat de behoeften en eisen zijn van de verschillende typen voetgangers en welke effecten deze hebben op het loop- en wandelnetwerk. 

Dennis: “Een mooie bekroning dat mijn scriptie bijdraagt in ons streven om de voetganger steeds meer centraal te zetten. Dat de voetganger steeds belangrijker wordt merken we niet alleen in onze eigen projecten, maar ook in de transitie van de openbare ruimte.”

De Nationale Verkeerskundeprijs

De Nationale Verkeerskundeprijs voor de beste hbo-scriptie wordt uitgereikt tijdens het pre-congres van Nationaal Verkeerskunde Congres (NVC). Vorig jaar won Frank de Winter, eveneens adviseur mobiliteit en ruimte bij Goudappel. De prijs wordt uitgereikt door Hans Jeekel, juryvoorzitter en hoogleraar Smart Mobility, op woensdag 3 november tijdens het pré-congres. Lees hier meer over alle nominaties voor de scriptieprijs.