Masterplan CSS en Goudappel gepresenteerd in Venetië

13 december 2021

Goudappel werkt samen met verschillende internationale partners, waaronder met het Italiaanse bedrijf Città Sotto Scacco. Samen met hen werkten Danny van Beusekom (adviseur parkeren en locatieontwikkeling) en Richard ter Avest (adviseur mobiliteit & ruimte) de afgelopen periode aan een masterplan voor de regionale wegenstructuur van het oostelijke deel van de regio Veneto in Italië. Deze week werd het masterplan (met de naam Il Masterplan della Viabilità del Veneto Orientale) gepresenteerd in het stadskantoor van Portogruaro. 

Van links naar rechts: Saverio Centenaro, die de metropool Venetië vertegenwoordigt; Ketty Fogliani; Alessandro Morelli - Vice-minister van Infrastructuur en Duurzame Mobiliteit; Elisa De Berti - vicepresident van de regio Veneto; Florio Favero - burgemeester van Portogruaro

Het masterplan

Belangrijk onderdeel van het masterplan is het opnieuw ontworpen wegennet van het uitgestrekte gebied van de metropolitane stad Venetië. Dat is gedaan door op het grondgebied onderscheid te maken tussen drie verschillende soorten gebieden: stedelijke, perifere en landelijke. Dat maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier ontwerpkeuzes te maken en in te spelen op de behoeften van de gemeenschap. Die behoeften zijn vooral gericht op bereikbaarheid, verkeersveiligheid en op actieve en duurzame mobiliteit. 

Samenwerking met Città Sotto Scacco

Sinds 2020 heeft Goudappel een minderheidsbelang in het Italiaanse bedrijf Città Sotto Scacco. Città Sotto Scacco richt zich op het ontwikkelen van duurzame stedelijke mobiliteitsplannen voor gemeenten en ondersteunt bij participatieprocessen rondom stedelijke transformatie. Dit masterplan was het eerste project dat we gezamenlijk hebben opgepakt.