Praat mee over smart mobility tijdens ITS Hamburg 2021

4 oktober 2021

Smart mobility en de digitalisering van transport. Dat is waar het om draait op het jaarlijkse Intelligent Transport Systems event. Dit jaar vindt het ITS event plaats van 11 tot 15 oktober in Hamburg, Duitsland en meerdere Goudappel adviseurs zijn hier aanwezig om presentaties te geven en met andere professionals in gesprek te gaan over thema’s als smart mobility en het belang van data hierbij.

Onze sprekers tijdens ITS

Martijn Legêne: ‘Spatial impact of automated driving in urban areas’
dinsdag 12 oktober 16.00-17.00 uur | TP 14 | Messe - B6 – Room 7
Presentatie binnen sessie ‘Getting ready for autonomous driving’

Martijn Legêne: ‘Quantitative impact of Smart Mobility: ‘Safer, Smarter and Cleaner’
dinsdag 12 oktober 17.15-18.15 uur | TP 17 | Messe - B6 - Room 11
Presentatie binnen sessie ‘ITS minimising environmental impact’

Edwin van den Belt: Panel member
woensdag 13 oktober 11.00-12.30 uur | SIS 49 | Messe – B3 – Room 8
Presentatie binnen sessie ‘Open standards: fostering a traveler-focused MaaS ecosystem, encompassing diverse business models, without breaking the bank’

Edwin van den Belt: ‘Progress with Maas and MoD standards’
woensdag 13 oktober 16.00-17.00 uur | TP 33 | Messe – B3 – Room 7
Presentatie binnen sessie ‘Progress with Maas and MoD standards’

Lees hier meer over ITS. Meer weten over smart mobility en onze oplossingen hiervoor? Lees dan hieronder verder.

Smart Mobility

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben een enorme invloed op hoe we ons verplaatsen. Voor Goudappel betekent smart mobility alle kansen pakken die er zijn om door middel van nieuwe technologie en diensten ons mobiliteitssysteem veiliger, duurzamer, gezonder en inclusiever te maken. Klik hier voor meer informatie over smart mobility of download de whitepaper (Engelstalig)

Bekijk hier al onze smart oplossingen

Voorbeelden van onze smart mobility oplossingen

OmniTRANS Realtime

Smart mobility betekent onder andere slimmer omgaan met de wegcapaciteit die we nu hebben. Om de bereikbaarheid van wegverkeer voortdurend te verbeteren, hebben we het verkeersmodelleringsplatform OmniTRANS Realtime ontwikkeld. Doordat OmniTRANS Realtime gebruik maakt van realtime data, iVRI's en Floating Car Data kunnen voorspellingen worden gedaan van wel een uur vooruit. Zo maken we proactief in plaats van reactief verkeersmanagement mogelijk.

Lees meer over OmniTRANS Realtime

Het Gouden Regelen

Het verkeer verduurzamen en tegelijkertijd zorgen voor een betere doorstroming van het toegenomen aantal verkeersbewegingen? Het kan met het Gouden Regelen, onze totaaloplossing voor verkeerslichten bestaande uit innovatieve verkeersregelsoftware, omgevingsanalyse, advies en ondersteuning bij implementatie. En dat heeft niet alleen voordelen voor wegbeheerders – namelijk een verkeersafwikkeling die beter aansluit bij hun beleidskaders – maar ook voor weggebruikers, die onder andere profiteren van een betere doorstroming en besparing van brandstof.

Lees meer over het Gouden Regelen

Kwantitatieve impact van smart mobility

Binnen Goudappel zijn we iedere dag bezig met verschillende initiatieven rondom smart mobility. Maar welke impact hebben smart mobility maatregelen op de samenleving? Om daar inzicht in te krijgen ontwikkelden we voor de provincie Noord-Holland als eersten in Nederland een methodiek om de impact van smart mobility maatregelen te onderzoeken.

Lees meer over onze smart mobility methodiek

Lessen leren van pilots met zelfrijdende shuttles

Het aantal pilots met zelfrijdende shuttles in Nederland is de afgelopen jaren flink toegenomen en de verwachting is dat deze groei de komende jaren verder zal doorzetten. In deze pilots worden veel verschillende leerervaringen opgedaan. Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat vroeg ons om alle geleerde lessen te bundelen en te vertalen naar beslisinformatie vanuit overheidsperspectief. 

Lees meer over dit project

E-bike factor

Sinds de coronacrisis is de verkoop van de E-bike nog meer gestegen. Naast dat een E-bike een leuke en gezonde manier van verplaatsen is, is het in sommige gevallen ook een goed alternatief voor openbaar vervoer. Maar hoever kun je komen met de E-bike? Om dat te bepalen brachten we de E-bike factor in kaart voor elke plaats in Nederland.

Lees meer over dit project

Meer weten over smart mobility, OmniTRANS Realtime of een van de andere thema's rondom het ITS-event? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.