Schrijf nu in voor 'De menselijke stad'

8 oktober 2018

We weten dat de ruimte om ons heen invloed heeft op ons gedrag. Een deel van ons handelen doen we bewust, maar het grootste deel van ons handelen komt voort uit onbewust gedrag. De openbare ruimte in onze steden speelt hierbij een belangrijke rol. De vraag is: wat is de invloed van openbare ruimte op ons gedrag? En hoe kunnen we bijvoorbeeld bepaald gezond gedrag of gewenst gedrag stimuleren? Wat doet beleving van de openbare ruimte met ons en met onze eventuele routekeuze als fietser of voetganger? 

We bekijken op donderdagmiddag 29 november tijdens de vijfde Eye-bijeenkomst, de stad en het ontwerp voor de openbare ruimte niet vanuit de ogen van de ontwerper, maar vanuit die van de gebruiker: de mens staat centraal! 
Het concept is bekend: een aantal korte inspirerende presentaties over trends en ontwikkelingen. Dit jaar spreken:

  • Mark van Hagen (Senior Consultant Klantbeleving, NS) - hij zal ingaan op de wijze waarop de NS succesvol stuurt op subjectieve factoren.
  • Matthijs Dicke-Ogenia en Laura Groenendijk (beide Goudappel Coffeng) zullen laten zien hoe dit bijvoorbeeld voor fietsers en hun routekeuzegedrag uitwerkt.
  • Martin Guit (gemeente Rotterdam) legt uit hoe in de binnenstad van Rotterdam de veranderende inrichting ook hand in hand gaat met een lager autogebruik en meer fietsgebruik van de gebruikers.
  • Tot slot zullen Klara Jonsson (Urbanista-stad, stedenbouwkundig bureau Zweden) en Carl-Anton Holmgren (stad Gothenburg) toelichten hoe Gothenburg werkt aan een nieuw stadsdeel met een lage automobiliteit en een nieuwe brug met het centrum van de stad.

Schrijf u nu in via deze pagina!