Webinar 5 oktober - Eerlijke mobiliteit

5 augustus 2021

In de wieg al op achterstand

“Maak steden en dorpen inclusief, stevig, veerkrachtig en duurzaam”, zo heet Social Development Goal 11 van de Verenigde Naties . Ongelijkheid is voor Nederland geen 'ver ons bed'-show. Eind juli kopt de Volkskrant nog dat ongelijkheid in de wieg al te zien is. Toegang tot mobiliteit biedt mede de oplossing om ongelijkheid in de samenleving te verminderen; hoe richt je mobiliteit voor iedereen in? En hoe doe je dat het beste? Over dit thema organiseert Goudappel een webinar.

Mobiliteit voor iedereen

Steden en dorpen plaatsen in op een leefomgeving waar het prettig verblijven is en waar mobiliteit op een verkeersveilige en duurzame wijze wordt gestimuleerd. 'Dé bewoner' en 'dé bezoeker' die lichaamshouding is van onze leefomgeving Ook in de Nederlandse samenleving zijn grote verschillen aanwezig. Veel gemeenten, regio's en provincies werken samen met de Rijksoverheid aan een toegankelijk systeem om iedereen te kunnen deelnemen aan de samenleving. De vraag is echter wat 'mobiliteit voor iedereen' is, waarom we hier op ingezet en hoe we dat het beste kunnen doen.

Leren en inspireren uit binnen- en buitenland

Over ongeveer anderhalf uur beginnen we oktober mee in deze zoektocht. Na een introductie, lichten en regio's met belangrijke algemene gemeenten oplossingen voor vinden. Welke verschillen zijn er tussen groepen? Hoe werken we ook aan deelname aan de maatschappij? We haalden in het webinar inspiratie op uit 90 wereldsteden; ook nemen we u in het webinar u mee in de zoektocht naar antwoorden met de Amsterdamse regio als casus. De volledige toepassing van het webinar maken we in september bekend.

Reserveer 5 oktober in uw agenda en meld u aan

Het webinar vindt plaats op dinsdag 5 oktober. We starten om 15:00 uur en plannen om 16:30 uur klaar te zijn. Het veelzeggend programma wordt begin september bekend gemaakt, maar u kunt zich vast aanmelden. Meld u aan door onderstaande gegevens in te vullen:

 

Kunt u er onverhoopt niet bij zijn of heeft u andere vragen van ideeën? Neem dan in september contact op met onze adviseurs Stijn van der Slot ( svdslot@goudappel.nl , 06-46076179) van Raymond Huisman ( rhuisman@goudappel.nl , 06-11703584).