Marco de Baat

Verkeer is (altijd) een actueel thema waar in de media een hoop aandacht aan wordt gegeven. Nieuwe technieken zijn aan de orde van de dag, technieken die het je nog makkelijker (zouden moeten) maken om jezelf te verplaatsen. Automatische voertuigen maakt autorijden veiliger, maar biedt ook kansen om je tijd effectief te besteden. De elektrische fiets wordt steeds vaker gekozen als alternatief voor de auto, en snelle fietsroutes kunnen die trend versterken. Interessante ontwikkelingen waar ik mij zeer voor interesseer.

Aan de Technische Universiteit Delft heb ik de masteropleiding Civiele Techniek gevolgd met een specialisatie in Transport & Planning. In de zomer van 2016 ben ik Cum Laude afgestudeerd bij het ITS Edulab, een samenwerking van TU Delft en Rijkswaterstaat, met een onderzoek over ‘rijstrookwisselgedrag op autosnelwegen’.

Sinds september 2016 ben ik werkzaam bij Goudappel Coffeng bij de groep Mobiliteit & Ruimte in Amsterdam. Ik ben een breed inzetbare verkeerskundig en ben continu op zoek naar nieuwe kennis om mijzelf te ontwikkelen. Ik houd me bezig met uiteenlopende projecten, van strategische verkenningen tot het verbeteren van de verkeersafwikkeling op een kruispunt. Deze afwisseling van onderwerpen spreekt mij zo ontzettend aan in dit vak!