Mariska van Essen

Ik vind het fascinerend welke (reis)keuzes mensen maken in hun dagelijks leven. Waarom sluiten mensen bijvoorbeeld iedere dag weer aan in de file? In de trein kunnen zij hun tijd immers efficiënter benutten, terwijl in stedelijk gebied de fiets vaak net zo snel en veel gezonder is. Het beïnvloeden van dergelijke gedrag in het maatschappelijk belang, dat is wat mij motiveert.

Sinds 1 september 2018 werk ik als adviseur Onderzoek en Gedrag op de vestiging Deventer. Ik werk aan uiteenlopende projecten, waardoor ik snel leer en het werk afwisselend blijft. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het meedenken in onderzoeksopzet, het opstellen van vragenlijsten en het analyseren en interpreteren van data.

Hiervoor werkte ik als promovendus op het gebied van reisinformatie en routekeuze aan de Universiteit Twente. Hier heb ik een combinatie van verkeerskundige inzichten en gedragskennis opgedaan. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met het opstellen en uitvoeren van keuze-experimenten. Deze kennis en ervaring komen goed van pas binnen projecten bij Goudappel Coffeng.

Met mijn afstudeeronderzoek naar het modelleren van routekeuze van automobilisten heb ik de Master Thesis Award 2015 voor het beste afstudeeronderzoek van de faculteit Construerende Technische Wetenschappen aan de Universiteit Twente gewonnen. Een enorme waardering voor mijn werk en inzet.