Niels Voogt

Wat beweegt mensen en welk effect heeft dit op de leefomgeving? Waarom is de ene stad zo populair en kun je in een plaats enkele kilometers verderop bij wijze van spreken een kanon afschieten zonder dat iemand het merkt? Deze vragen stel ik mijzelf vaak als ik over straat loop. Hoe vaker ik me deze vragen stel, hoe meer ik zoek naar de antwoorden. Deze interesse in het ruimtelijk gedrag van 'de mens' heeft ervoor gezorgd dat ik met succes de studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht heb afgerond, met als specialisatie de stedelijke omgeving.

Na mijn studie ben ik begonnen als onderzoeker op het gebied van (sociale) huisvesting. In deze tijd heb ik veel geleerd over het verhuisgedrag en woonwensen van mensen. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar een meer klantgerichte functie als accountmanager bij een dienstverlener voor gemeenten op het gebied van betaald parkeren. Gelijktijdig heb ik de Post HBO studie 'Parkeermanager' gevolgd en afgerond. Hierdoor ben ik op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van parkeeronderzoek, parkeerbeleid, de uitvoering op straat en in garages en het aanbesteden van parkeerdiensten en parkeersystemen.

Goudappel Coffeng bood mij de kans om alle opgedane kennis uit de opleiding en de praktijk in te brengen in het specialistenteam 'Parkeren en Locatieontwikkeling'. Een team waar veel kennis en kunde zit en waar ik elke dag weer meer leer over de wereld achter het begrip parkeren en locatieontwikkeling. Door mijn nieuwsgierige aard kom ik snel tot de kern van de vraag die een gemeente of ontwikkelaar stelt om zodoende een passende en gedegen oplossing te vinden. Het helpen van organisaties bij complexe ruimtelijke vraagstukken geeft mij veel energie.