Thijmen van Gompel

Sinds 2017 ben ik als ruimtelijk ontwerper werkzaam bij Goudappel Coffeng in het team Mobiliteit & Ruimte. Hier werk ik aan ontwerpopgaven waarbij stedenbouw en mobiliteit centraal staan. Het is van belang dat niet alleen het ontwerp van waarde is voor de plek, maar dat ook juist de keuzes die worden gemaakt, waardevol zijn voor de gebruikers van de omgeving. De gebruikers, in samenhang met de waarde van de plek, neem ik dan ook als uitgangspunt tijdens de opgaven. Op deze manier richt ik me op de kansen en het versterken van de kwaliteiten die de omgeving biedt. Overkoepelende thema’s, zoals klimaat en duurzaamheid, geef ik hierbij integraal een plek.

Ik zoek altijd de meerwaarde van de combinatie van een rationele denkwijze als onderzoeker en de inzet van creativiteit als ontwerper. Na het behalen van mijn Bachelor aan de NHTV ben ik in 2015 begonnen aan de Master Stedenbouw (Urbanism) aan de Academie van Bouwkunst (Tilburg).

De wisselwerking tussen het studeren en het werken in het vakgebied ervaar ik als zeer waardevol. Nieuwe kennis vanuit de studie zet ik meteen in bij de opgaven in het werkveld en inzichten vanuit de praktijk pas ik toe tijdens mijn studie.