Tim van Huffelen

Als ruimtelijke economisch adviseur ben ik altijd op zoek naar oplossingen op maat met het liefst een cijfermatige onderbouwing. Of het nu gaat om een onderbouwing van het consumentengedrag, een parkeeroplossing of een bevoorradingsanalyse bij een detailhandelsontwikkeling. Deze passie vervul ik vooral graag vanuit mijn gecombineerde kennis, gericht op economie, detailhandel, mobiliteit en onderzoek.

Na mijn studie economie aan de Universiteit van Utrecht met een minor in geografie heb ik de opleiding leisure studies afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Zodoende heb ik zowel ruimtelijk-economische kennis als kennis op het gebied van vrijetijdsvoorzieningen. Sinds oktober 2007 werk ik op het gebied van ruimtelijke economie, parkeren, detailhandel en mobiliteit bij Goudappel Coffeng. Waarbij ik bij provincies een aantal detacheringen heb gedaan om ook vanuit de beleidskant zelf werkzaam te zijn.

Ik ben projectleider voor diverse opdrachten voor zowel bedrijven, ontwikkelaars, gemeenten als provincies. Ik richt me hierbij voornamelijk op economisch beleid, haalbaarheids- en effectanalyses van (retail)ontwikkelingen, consumentenonderzoek, parkeerstudies en juridische toetsen van onder meer de Ladder voor Duurzame Verstedelijking. Tevens was ik de initiator van de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden en projectleider van het Koopstromenonderzoek Randstad. De leukste projecten bevinden zich op het raakvlak van economie en mobiliteit. Hoe richt je een winkelgebied in met het oog op bereikbaarheid en parkeren? Relevante opdrachten in dit kader zijn: onderzoeken naar economische effecten van verkeersmaatregelen, koopstromenonderzoek, integrale visies op een winkelgebied, effecten van parkeerbeleid op omzet en logistieke studies.