Wouter van Neerven

Ik word enthousiast van complexe vraagstukken over de toekomst van onze steden en omgeving. Mobiliteit zie ik als één van de centrale vraagstukken hiervan en openbaar vervoer is en blijft een belangrijk deel van een goed functionerend vervoerssysteem. Door mijn achtergrond als planoloog met een specialisatie in mobiliteit kijk ik graag verder dan enkel de vervoertechnische aspecten van het ov. Ik blijf kijken naar waar we het voor doen: een duurzamer, leefbaarder en beter bereikbaar Nederland.

Sinds mei 2019 werk ik als adviseur openbaar vervoer op de vestiging Den Haag. Binnen Goudappel Coffeng werk ik mee aan diverse projecten met betrekking tot openbaar vervoer: van multimodale mobiliteitsprojecten, tot strategische visies voor de toekomst van het ov, tot meer operationele ov-projecten. Persoonlijk kijk ik graag naar de toekomst van de mobiliteit in stedelijke gebieden en denk ik graag na over wat dit betekent voor het ov.

Voordat mijn werkzaamheden bij Goudappel Coffeng begonnen, heb ik stage gelopen bij de Provincie Gelderland. Hier heb ik ervaren hoe de interactie tussen concessieverlener- en houder zich verhoudt. Ik heb hier mijn afstudeerscriptie geschreven over de invloed van vraaggestuurd ov op kwetsbare doelgroepen. Ook heb ik in een klein project de rol van opdrachtgever mogen vervullen en verschillende partijen bij elkaar mogen brengen tot een projectteam op het gebied van halte-informatie.