'DE MENSELIJKE STAD - de invloed van openbare ruimte op ons gedrag’

Donderdagmiddag 29 november organiseren we de vijfde Eye-bijeenkomst. Net als vorig jaar hebben we het Eye in Amsterdam daarvoor afgehuurd voor extra inspiratie. U bent van harte uitgenodigd. Reserveer dus nu al deze datum!


We weten dat de ruimte om ons heen invloed heeft op ons gedrag. Een deel van ons handelen doen we bewust, maar het grootste deel van ons handelen komt voort uit onbewust gedrag. De openbare ruimte in onze steden speelt hierbij een belangrijke rol. De vraag is: wat is de invloed van openbare ruimte op ons gedrag? En hoe kunnen we bijvoorbeeld bepaald gezond gedrag of gewenst gedrag stimuleren? Wat doet beleving van de openbare ruimte met ons en met onze eventuele routekeuze als fietser of voetganger?

We bekijken de stad en het ontwerp voor de openbare ruimte deze middag niet vanuit de ogen van de ontwerper, maar vanuit die van de gebruiker: de mens staat centraal!
Het concept is bekend: een aantal korte inspirerende presentaties over trends en ontwikkelingen. Vervolgens gaan we samen actief aan de slag met een aantal masterclasses en workshops. Dit doen we vanuit een nationale én internationale invalshoek, met dit jaar speciale aandacht voor de ontwikkeling van de stad Gotenburg in Zweden.

Wellicht heeft u zelf een interessante opgave voor een workshop binnen het thema ‘ontwerp openbare ruimte en gedrag’ en wilt u dit met vakgenoten uit andere steden bediscussiëren? Dan is er nog ruimte om deze opgave in te brengen. Laat het ons svp weten via onderstaand formulier waarmee u zich ook alvast kunt aanmelden. 

Bekijk hier het resultaat van de Eye-bijeenkomst van vorig jaar of bekijk de beeldende publicatie met informatie over de sprekers en de inhoud van onze bijeenkomst over de Vitale Stad vorig jaar.

 

Aanmeldformulier