Dennis van Sluijs genomineerd voor LoopAward 2023

Nieuws

26 september 2023

Voetganger

Goed nieuws voor onze collega Dennis van Sluijs (adviseur mobiliteit & ruimte): zijn Handboek 'De ontwikkeling van het stedelijk loop- en wandelnetwerk' is genomineerd voor de LoopAward 2023, een prijs voor initiatieven rondom lopen.

Over de LoopAward

De LoopAward wordt ieder jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Voetgangerscongres. Organisaties kunnen hiervoor zelf hun initiatief insturen, die vervolgens worden beoordeeld door een vakjury (dit jaar bestaande uit Karen van Ruiten (directeur Alles is Gezondheid & Positieve Gezondheid), Bruno Bruins (voormalig wethouder Verkeer, minister voor Medische Zorg & Sport; nu adviseur voor de Raad van State) en Wouter Veldhuis (Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving). Van de 18 inzendingen zijn er 6 genomineerd.

Er worden twee awards uitgereikt:

  1. Eén award wordt uitgereikt aan de organisatie die het meeste heeft bijgedragen aan meer (toekomstige) ruimte voor lopen in de fysieke leefomgeving
  2. De tweede award gaat naar het meest aansprekende maatschappelijke initiatief dat ervoor heeft gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen

Nominatie Handboek ‘De ontwikkeling van het stedelijk loop- en wandelnetwerk’

Dennis is genomineerd voor de eerste categorie. Tijdens zijn afstuderen deed hij bij Goudappel onderzoek naar de behoeften en wensen van voetgangers in de openbare ruimte en hoe dit samenkomt in een netwerk in de openbare ruimte. Het resulteerde in een gratis handboek dat helpt bij de ontwikkeling van een stedelijk loop- en wandelnetwerk, rekening houdend met de verschillende wensen en behoeften in de openbare ruimte. Lees hier meer over het handboek.

Of Dennis er met de winst van door gaat, wordt bekend tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 3 oktober 2023 in Amsterdam. Tijdens dit congres geeft Dennis ook een presentatie over dit onderwerp.