Studiedag Verkeerslichten (18 mei 2022)

Event

Studiedag Verkeerslichten

(i)VRI's, data uit (i)VRI's en slimme apps. Daarover gaat het tijdens de Studiedag Verkeerslichten, dé dag voor verkeersregeltechnisch Nederland.

De Studiedag Verkeerslichten vindt dit jaar plaats op 18 mei 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Meerdere van onze adviseurs zijn hierbij aanwezig. Leon Suijs (adviseur verkeersmanagement) geeft tijdens de dag een presentatie. 

Wachtrijprognoses door kunstmatige intelligentie - lessons learned (09:45 - 10:00)

Traditioneel wordt binnen verkeersregelingen veelal geschakeld tussen instellingen op basis van klok-tijden of gemeten drukte. Prognoses voor toekomstige (korte termijn) drukte kunnen aanzienlijk bijdragen in een optimalisatie van het faciliteren van verkeer.

In een pilot heeft de Provincie Noord-Holland samen met HAL24K een keten opgezet waarbij op basis van VLOG-data met behulp van kunstmatige intelligentie, wachtrijlengtes worden voorspeld. Deze wachtrijprognoses zijn door Goudappel geëvalueerd op nauwkeurigheid en toepasbaarheid binnen de dagelijkse praktijk van verkeersregelingen, nu en in de toekomst.

Tijdens onze presentatie gaan we in op de toepasbaarheid en meerwaarde die wachtrijprognoses kunnen bieden voor verkeersregelingen, verkeersmanagement en verkeersinformatie.

Praktische informatie

  • Woensdag 18 mei 2022
  • 9:00 - 17:00 uur
  • Jaarbeurs Utrecht

Voor meer informatie, zie de website van de Studiedag Verkeerslichten.