Sturen op beleving: een nieuwe kijk op de mobiliteitstransitie (29 september 2022)

Event

NVP

Waarom voelt een saaie (fiets)route langer dan een aantrekkelijke? En hoe kan het dat nieuwe bekleding in de trein bijdraagt aan een betere reiservaring? Als ontwerper, onderzoeker of stadsmaker weet je het antwoord waarschijnlijk al: beleving.

Maar hoe maak je beleving meetbaar? En hoe gebruik je belevingsonderzoek als sturingsinstrument? Om je het antwoord te geven op deze en andere vragen over beleving(sonderzoek) organiseren we op 29 september 2022 samen met Meet4research een event over deze onderwerpen.

Tijdens het event 'Sturen op beleving: een nieuwe kijk op de mobiliteitstransitie' tonen we je de kracht van beleving en belevingsonderzoek als sturingsinstrument in maatschappelijke transities zoals de mobiliteits- en energietransitie. Transities die complexe, organisatie-overstijgende vraagstukken met zich meebrengen maar waarbij één ding belangrijk is om te onthouden: het gaat om het dagelijkse leven van echte, gewone mensen. En juist daarom is denken en werken vanuit de geleefde ervaringen en daarmee beleving zo belangrijk. 

Save the date sturen op beleving

Wanneer en voor wie?

  • Donderdag 29 september 2022
  • 13:00 - 17:00 uur
  • Openluchtmuseum Arnhem
  • Exclusief voor stedenbouwkundig ontwerpers, onderzoekers, stadmakers en way-finding experts werkzaam bij overheden en vervoerders (max. 60-80 deelnemers)

Programma 

Saskia Kluit (voorzitter Rover) is dagvoorzitter tijdens het event, dat bestaat uit twee delen: een plenair deel en een deel met workshopsessies.

Plenaire deel

Tijdens het plenaire deel vertellen verschillende sprekers over het belang van beleving in het openbaar vervoer en in het ontwerp en de ontwikkeling van binnensteden en (fiets)infrastructuur. Sprekers zijn onder andere:

  • Rob Temme (verkeersplanoloog, gemeente Tilburg)
  • Martin Guit (mobiliteitsstrateeg, gemeente Rotterdam)
  • Mirjam Galetzka (onderzoeker en docent, Universiteit Twente)
  • Arne Lijbers (architect/partner, Mecanoo)

Workshopsessies

Daarna gaan deelnemers zelf aan de slag in meerdere workshopsessies met verschillende methoden en technieken om beleving in beeld te brengen. Hierbij verkennen we zowel bekende methoden waar Meet4reseach en Goudappel al jaren ervaring mee hebben, en die helpen om beleving meetbaar te maken, als nieuwe methoden en technieken zoals storytelling en virtual en augmented reality om verbinding te maken tussen (beleids)ontwerp en geleefde ervaring.

Kosten

Deelname aan het event kost €195,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief toegang tot het event, studiemateriaal en hapjes en drankjes. 

Ook alles leren over de kracht van beleving(sonderzoek) als sturingsinstrument in maatschappelijke transities? Meld je dan nu aan voor 'Sturen op beleving', dan zie we je graag op 29 september 2022!

Aanmeldformulier


Mijn gegevens


Factuurgegevens

Factuuradres_2
Land