Verkeersgedragdag

Onze steden veranderen snel en daarmee ook ons mobiliteitsgedrag. In hoeverre passen we de omgeving aan op de veranderende weggebruiker? Of stimuleren we de weggebruiker juist om zich anders te gedragen? Daarover gaat het op woensdag 6 april tijdens de VerkeersGedragDag 2022.

Over de VerkeersGedragDag

De VerkeersGedragDag is een jaarlijks evenement voor experts en geïnteresseerden op het gebied van verkeersgedrag. Het thema van 2022 is 'Innovatie in de stad' en het evenement vindt dit keer plaats op de Politieacademie in Apeldoorn. Tijdens de dag worden meerdere presentaties gegeven over de invloed van mobiliteitsgedrag, onder andere door onze adviseurs:

  • Hoe vinden we de weg in de stad? (Parallel 1, 11:30) - presentatie over onderzoek naar het gebruik van  wegverkeergerelateerde informatiediensten door automobilisten: hoe leidt monitoring tot betere dienstverlening?
    Matthijs Dicke-Ogenia (adviseur gedragsverandering bij Goudappel) samen met Erna Schol en Anke Mulder (Rijkswaterstaat)
     
  • Waar onderzoek en beleid een symbiose aangaan (Parallel 2, 11:30) - presentatie over het Landelijke Reizigersonderzoek en de campagne KiesdeFiets: hoe stimuleren we werkgevers en werknemers om vaker de fiets naar het werk te pakken? 
    Marie-José Olde Kalter (adviseur beleids- en gedragsonderzoek) samen met Mariska van der Steen en Jaco Pieper (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)

Bekijk de website van de VerkeersGedragDag voor meer informatie en het gehele programma.