Projectbezoek: Als centrumgebied aan de slag met de Vitaliteitsbenchmark

Event

31 maart 2023

deventer

31 maart 2023

9:30 - 12:30

Deventer

Op 31 maart organiseren we samen met De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) en Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM) een projectbezoek over het gebruik van inzichten uit de Vitaliteitsbenchmark in centrumgebieden.

Over de Vitaliteitsbenchmark

Met de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden brengen we de aantrekkelijkheid en het toekomstperspectief van de 100 grootste centrumgebieden in Nederland integraal in beeld. Dat doen we op basis van ruim 20 verschillende indicatoren horend bij de volgende vijf factoren: voorzieningenaanbod, ruimtelijke kwaliteit, demografie en bereikbaarheid.

Projectbezoek

Het projectbezoek op 31 maart draait om inspiratie: hoe kunnen centrumgebieden inzichten uit de Vitaliteitsbenchmark in de praktijk gebruiken?

Naast een stadswandeling door Deventer bestaat het projectbezoek uit een presentatie van onze collega's Christiaan Kwantes en Tim van Huffelen. Zij laten met voorbeelden zien hoe een slimme combinatie van mobiliteit, ruimtelijk en economisch beleid bijdraagt aan een toekomstbestendig centrumgebied (en waarom inzichten uit de Vitaliteitsbenchmark hierbij onmisbaar zijn).

Aanmelden?

Aanmelden kan via de website van DNWS en is gratis voor aangesloten deelnemers.

Naar de website van DNWS