Deelmobiliteit

5 oktober 2022 / 6 oktober 2022

09:00 - 17:00

Jaarbeurs, Utrecht

De afgelopen jaren speelt mobiliteit een steeds grotere rol als onderdeel van de openbare ruimte. Daarom vinden de Vakbeurs Mobiliteit en de Vakbeurs Openbare Ruimte dit jaar voor het eerst gelijktijdig plaats.

Leefbare, duurzame, bereikbare, slimme steden. Daarover gaat Vakbeurs Mobiliteit op 5 en 6 oktober 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. De afgelopen jaren speelt mobiliteit een steeds grotere rol als onderdeel van de openbare ruimte. Daarom vinden de Vakbeurs Mobiliteit en de Vakbeurs Openbare Ruimte dit jaar voor het eerst gelijktijdig plaats.

Tijdens de Vakbeurs Mobiliteit en Openbare Ruimte maken wij u graag deelgenoot van een aantal domeinen waarin wij werkzaam zijn. Welke rol speelt bijvoorbeeld virtual reality bij gebiedsontwikkeling? Hoe maken we onze openbare ruimte meer klimaatadaptief, duurzaam en toekomstbestendig? Hoe zorgen we dat smart mobility onze steden en dorpen schoner, aantrekkelijker, bereikbaarder, veiliger en socialer maakt?

U kunt ons bezoeken op de beursvloer waar we een uitgebreid, interactief programma presenteren. Daarnaast geven een aantal van onze collega’s een presentatie op een van de podia en is er een verdiepende workshop rondom het nieuwe 30km/h waar u aan deel kunt nemen.

Goudappel stand                                       

Wij zijn op 5 en 6 oktober op de beursvloer te vinden bij standnummer 2.4.37. Onze adviseurs staan klaar om met u in gesprek te gaan. Daarnaast presenteren wij ook een aantal onderwerpen in onze stand:

 • Virtual reality en animatie bij het inrichten van openbare ruimte. Goudappel innoveert op het gebied van Virtual reality en animatievideo’s. In onze stand kunt u beleven wat de mogelijkheden zijn om het ontwerp tot leven te brengen.
   
 • Klimaatadaptatielabel. Het klimaatadaptatielabel helpt bij het in kaart brengen van hoe klimaatadaptief de huidige omgeving is en wat u kunt doen om het te verbeteren. Wij leggen het label uit en dagen bezoekers uit om situaties te beoordelen en te labelen. 
  Lees hier meer over het klimaatadaptatielabel
   
 • OmniTRANS Realtime. Aan de hand van modelleringen kunnen we laten zien hoe OmniTRANS Realtime werkt. Hoe prognoses worden gemaakt en wat het oplevert. 
  Lees hier meer over OmniTRANS Realtime

Op het podium                                            

Tijdens de vakbeurs houden diverse adviseurs van Goudappel presentaties, namelijk:

 • Presentatie project Noordewierweg Amersfoort – Van Barrière naar Verbinding

Op woensdag 5 oktober 11.30u – 12.00u en donderdag 6 oktober 12.15u – 12.45u staan Goudappel adviseurs Marco Aarsen en Rico Andriesse samen met Mark Keultjes van de gemeente Amersfoort op het podium en nemen u in een interactieve sessie mee in het project De Noordewierweg in Amersfoort, een barrière in het Soesterkwartier, waarin vanuit drie verschillende invalshoeken op zoek is gegaan naar de verbinding: sociaal, verkeerskundig en ruimtelijk.
Lees hier meer over het project

 • Presentatie Smart Mobility en Gebiedsontwikkeling

Op donderdag 6 oktober 11.30-12.00 u presenteren Martijn Stevens en Babette Limburg, adviseurs van Goudappel, over de aanpak van Smart Mobility en Gebiedsontwikkeling. Goudappel wordt steeds vaker gevraagd om gemeentes te helpen bij het opstellen van een Mobiliteits Programma van Eisen (MPvE). In een interactieve sessie vertellen zij over hun ervaringen bij deze trajecten en geven ze concrete tips mee voor een succesvol MPvE.
Lees hier meer over Smart Mobility en Gebiedsontwikkeling

 

30 km en OV

Verdiepende workshop ‘Stand van zaken nieuwe 30’

Rico Andriesse, adviseur Goudappel en Hans Goodefrooij van DTV Consultants houden op donderdag 6 oktober van 13.00 – 15.45u een verdiepende workshop, genaamd ‘Stand van zaken nieuwe 30’. Veel gemeenten zijn inmiddels aan de slag gegaan met de toepassing van het nieuwe afwegingskader en met het verkennen, ontwerpen en aanleggen van wegen die een functie moeten vervullen als gebiedsontsluitingswegen 30 km/h (GOW30). Hoe staat het er nu voor? Waar loopt u tegenaan? In deze verdiepende workshop worden praktijkcases behandeld.

Aanmelden voor deze workshop is verplicht. Opgeven kan tot en met 26 september 2022 via: hetnieuwe30@dtvconsultants.nl.   

Lees hier meer over het nieuwe 30

Toegangskaartje Vakbeurs

De toegang tot de vakbeurs is gratis. Via deze link kunt u gemakkelijk uw toegangskaart aanvragen.

Lees meer op de website van de Vakbeurs Mobiliteit of de website van de Vakbeurs Openbare Ruimte

Gerelateerde events

Alle events