Reisinformatiedienst houdt Maastricht Bereikbaar

10 januari 2014

Structureel slimmer reisgedrag in haar regio is de missie van Maastricht Bereikbaar. Goede reisinformatie en -adviezen vooraf, via haar website en haar eigen App, wijst forenzen en haar bezoekers de weg naar de slimste vervoerwijze, route, ketenreis en vetrektijdstip.

Voor de programmaorganisatie Beter Benutten - Maastricht Bereikbaar levert DAT.Mobility samen met haar partner Bradon een reisinformatiedienst voor pre-trip reisinformatie en -adviezen. Deze dienst geven wij vorm als een 'Application Programming Interface' (API) zodat de planningsfunctionaliteit (auto, fiets, OV) naadloos en soepel kan worden geïntegreerd in de website(s) en applicaties die Maastricht Bereikbaar nu of in de toekomst gebruikt. Bijzonder aan de reisplanner voor Maastricht Bereikbaar is de mogelijkheid tot grensoverschrijdende reizen en ketenreizen (via een P+R) en de integratie van Nederlandse, Belgische en Duitse informatie over openbaar vervoer. De reisplanner houdt daarnaast rekening met (historische) reistijden voor de verschillende reismomenten.

Eind 2013 werden de volgende handige functionaliteiten "toegevoegd":http://www.maastrichtbereikbaar.nl/en/news/nieuws_item/t/reisplanner-vernieuwd-1:

  • het reisadvies voor de auto, openbaar vervoer, fiets en e-bike in één overzicht;
  • extra nauwkeurige autoreistijden, namelijk gebaseerd op historische reistijden van een jaar;
  • fietstijden en -routes worden aangegeven op basis van een gedetailleerde fietsplanner;
  • de reisplanner toont de kosten per vervoermiddel en de CO2-uitstoot;
  • het reisadvies wijst de weg naar de dichtstbijzijnde parkeergarage en laat de kortste looproute naar de eindbestemming zien;
  • op drukke dagen ziet de gebruiker de voor hem of haar meest gunstig gelegen P+R-terreinen en P+W-terreinen.

De onderliggende technologie brengen wij onder de naam "Work.DAT":http://www.dat.nl/producten/multimodale-reisplanner/ op de markt.

Opdrachtgever: Gemeente Maastricht
Jaar: 2013 - 2015