Opmars combinatie Fiets en OV

31 juli 2018

De combinatie van fiets en OV maakt het mogelijk de snelheid van hoogwaardig OV, zoals trein, light rail en HOV, te combineren met de flexibiliteit en fijnmazigheid van de fiets. Deze duurzame manier van reizen draagt bij aan schone, bereikbare steden en zorgt ervoor dat kernen op het platteland goed ontsloten kunnen blijven.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KIM) heeft op 12 juli de rapportage ‘Waar zouden we zijn, zonder de fiets en de trein?’ gepubliceerd. Goudappel Coffeng juicht onderzoek op het gebied van Fiets en OV toe, omdat deze modaliteitscombinatie steeds meer aandacht krijgt. Dit is ook de teneur in onze adviezen aan onder andere provincies en gemeenten.

Zelf investeert Goudappel Coffeng eveneens in onderzoek naar Fiets en OV. De resultaten van onderzoek naar dit thema in ‘Nederland fietsland’ worden internationaal gewaardeerd. Op 26 juli heeft wetenschappelijk tijdschrift Research in Transportation Economics een paper gepubliceerd over Fiets en OV. Dit paper is een co-productie van Sanmay Shelat, Raymond Huisman en Niels van Oort (Smart Public Transport lab, TU Delft en Goudappel Coffeng) en biedt inzichten over de gebruikers- en ritkarakteristieken van Fiets en OV-reizigers. Met onderzoek naar het thema Fiets en OV sleepten de auteurs eerder de best session award op Thredbo (Stockholm) in de wacht, alsmede de ‘best research poster’ op de International Cycling Conference’ in Mannheim.