Alina Prey

Alina Prey

adviseur beleids- en gedragsonderzoek

Hoe kunnen we mensen motiveren om de overstap te maken van de auto naar ov of fiets? Hoe kunnen we infrastructuur zo inrichten dat verkeersdeelnemers ook begrijpen wat ze moeten doen en zich veilig kunnen en willen gedragen? En hoe kunnen we fietsen nóg aantrekkelijker maken en onze Nederlandse kennis ook in het buitenland toepassen?

Met deze en andere vragen hou ik mij als adviseur beleids- en gedragsonderzoek bij Goudappel iedere dag bezig.

Daarbij maak ik gebruik van mijn verkeerspsychologische achtergrond en mijn ervaring met gedrags- en belevingsonderzoeken. Ik onderzoek oorzaken van menselijk gedrag aan de hand van vragenlijstonderzoek, workshops en interviews. Daarnaast evalueer ik de effecten van mobiliteits- en duurzaamheidsmaatregelen.

Sinds januari 2020 werk ik als adviseur in het team Beleids- en Gedragsonderzoek in Den Haag. Ik krijg veel energie door bruggen te slaan tussen verschillende expertisen en te kijken hoe ik met mijn kennis en onderzoekservaring een bijdrage kan leveren aan een opgave. Ook werk ik nauw samen met onze Duitse partner Fair Spaces, om onze expertise ook in Duitsland in te zetten. Het liefst werk ik in interdisciplinair groepsverband. Op die manier leer ik steeds weer nieuwe dingen en brengt elk project weer leuke uitdagingen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Alina