We leven op dit moment in een wereld waar overal de druk toeneemt: de druk op het milieu, de druk op de huizenmarkt maar ook de druk op het wegennet.

En we zien allemaal dat we daar wat mee moeten doen en daar passen we ons gedrag op aan. Maar die gedragsverandering zal niet van vandaag op morgen gebeuren, hier is tijd voor nodig. Hoe ziet deze toekomst eruit? Hoe gaat ons gedrag veranderen? En is dat voldoende voor het creëren van een duurzame, gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen?

Dit zijn vragen waar ik mij als adviseur verkeersprognoses bij Goudappel mee bezig hou. Een verkeersmodel simuleert het gedrag van mensen nu en in de toekomst. Mijn doel is om verkeersmodellen verder te ontwikkelen zodat ze steeds beter in staat zijn om ons veranderende gedrag te simuleren. Dat maakt het voor mij weer mogelijk om verkeersmodellen te maken waarmee we de effecten van bijvoorbeeld congestie, deelmobiliteit, en thuiswerken beter kunnen modelleren.

Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het verkeersmodel Brabant Brede Model Aanpak (BBMA) voor de provincie Noord-Brabant. Daarnaast zet ik mij in voor de implementatie van de nieuwste modeltechnieken, hiervoor ben ik onder andere bezig met de implementatie van STAQ en Octavius in onze verkeersmodellen. STAQ is een quasi-dynamische toedeeltechniek waardoor we beter in staat zijn files te modelleren binnen strategische regionale modellen zoals het BBMA. Octavius is een micromodel dat rekent op basis van individueel mobiliteitsgedrag en is tour based, deze techniek wordt onder meer toegepast in onze verkeersmodellen van Almere, Zwolle en Midden-Holland. Zo werk ik aan een verkeersmodel dat klaar is voor de toekomst.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Bastiaan