Hendrik Bouwknegt

Hendrik Bouwknegt

adviseur openbaar vervoer

Als senior adviseur openbaar vervoer stort ik me graag samen met de opdrachtgever op puzzels rondom het openbaar vervoer. Mijn specialismen zijn bus en tram maar ook met veerdiensten, treinen, metro’s of alle andere denkbare vormen van openbaar vervoer weet ik wel raad.

Ik werk vaak aan netwerkstudies, of beter gezegd de routevoering en het netwerk van het OV. Welke samenhang is er met andere mobiliteit? Is het ook op termijn betaalbaar? En welke organisatievorm past daar goed bij? Al deze aspecten komen samen bij concessieverlening. En wat is er relevanter (en leuker) dan een forse inhoudelijke bijdrage leveren aan het goed nadenken over het OV-netwerk dat de concessieverlener (zoals de provincie) vraagt aan vervoerders die dingen naar de nieuwe concessie? En hoe beoordeel je die biedingen eigenlijk? Ook dat vind ik een mooie opgave.

Ik vind het boeiend om in een project diverse bronnen te combineren tot een bruikbaar advies. Daarvoor moet je natuurlijk wel de weg in OV-land én de netwerken kennen maar ruime ervaring in het vakgebied helpt ook. Qua ervaring zit het bij mij wel snor: ik werk nu meer dan dertig jaar in het OV, waarvan de eerste helft bij enkele grote randstedelijke vervoerders en de tweede helft bij Goudappel.

En dát is precies mijn meerwaarde als adviseur: het kunnen benaderen van het OV vanuit de soms tegenstrijdige invalshoeken van vervoerder, overheid en reiziger. Die laatste ben ik immers zelf maar al te vaak. Meestal tot tevredenheid maar soms ook licht mopperend (bijv. wanneer ik mijn aansluiting mis, de koffie niet lekker is in die 28 minuten overstaptijd en ik ook nog eens slechts een staanplaats aantref...). Het zijn die (herkenbare) reizigerservaringen die als adviseur openbaar vervoer goed van pas komen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Hendrik