Mobiliteit boeit mij omdat het gaat om menselijk gedrag en techniek. Juist op het vlak van digitalisering gaan de ontwikkelingen snel, waardoor innovaties zowel binnen het mobiliteitssysteem als binnen ons eigen werk snel gaan en samenwerking binnen de quadruple helix nadrukkelijk van belang is. Wetenschappelijk onderzoek, maar ook het begeleiden van studenten tijdens afstuderen geven me energie en inspiratie voor innovaties in de praktijk. In die combinatie van wetenschap en praktijk ben ik continue bezig met verbeteringen in ons vakgebied om te komen tot brede welvaart.

Nieuwe uitdagingen oppakken en samenwerking in een innovatieve omgeving karakteriseren mijn gehele werkzame periode. Na mijn promotieonderzoek, in deeltijd afgerond aan de Universiteit Twente op het gebied van duurzaam netwerkbreed verkeersmanagement, heb ik mede vorm mogen geven aan de oprichting van Dat.mobility (expert op het gebied van ict-oplossingen en data-analyses rondom mobiliteit – onderdeel van Goudappel).

Ondertussen ben ik ook in deeltijd als Associate Professor verbonden aan de Universiteit Twente, ben ik onder andere mede voorzitter van het ICT cluster van het NECTAR netwerk en heb ik gewerkt aan allerlei innovaties binnen onder andere OmniTRANS Realtime en OmniTRANS Horizon. Momenteel focus ik me op mijn functie als innovatiemanager binnen Goudappel, waarbij ik wetenschap en praktijk combineer. Ik vind het fantastisch om in deze tijd waarin ontwikkelingen snel gaan in combinatie met het werk aan de universiteit me bezig te houden met alle innovaties die zowel binnen als buiten spelen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Luc