Luc Wismans

Luc Wismans

directeur innovatie en technologie

Mobiliteit boeit mij omdat het gaat om menselijk gedrag en techniek. Juist op het vlak van digitalisering gaan de ontwikkelingen snel, waardoor innovaties zowel binnen het mobiliteitssysteem als binnen ons eigen werk snel gaan en samenwerking binnen de quadruple helix nadrukkelijk van belang is. Wetenschappelijk onderzoek, maar ook het begeleiden van studenten geven me energie en inspiratie voor innovaties in de praktijk. In die combinatie van wetenschap en praktijk ben ik continue bezig met verbeteringen in ons vakgebied om te komen tot een duurzame samenleving.

Nieuwe uitdagingen oppakken en samenwerking in een innovatieve omgeving karakteriseren mijn gehele werkzame periode. Na mijn promotieonderzoek, in deeltijd afgerond aan de Universiteit Twente op het gebied van duurzaam netwerkbreed verkeersmanagement, heb ik mede vorm mogen geven aan de oprichting van Dat.mobility (expert op het gebied van ict-oplossingen en data-analyses rondom mobiliteit – onderdeel van Goudappel). Na een aantal jaar te hebben meegewerkt aan de opbouw van Dat.mobility en vervolgens het programma Smart Mobility te hebben geleid, ben ik me volledig gaan richten op innovatie.

Ondertussen ben ik in deeltijd als Associate Professor verbonden aan de Universiteit Twente, ben ik onder andere mede voorzitter van het ICT cluster van het NECTAR netwerk en heb ik gewerkt aan allerlei innovaties binnen onder andere OmniTRANS Realtime en OmniTRANS Horizon. Als directeur innovatie en technologie bij Goudappel, houd ik me bezig met alle voor ons relevante innovaties en ben ik verantwoordelijk voor onze lange termijnstrategieën op dit gebied. In deze tijd – waarin ontwikkelingen snel gaan - vind ik precies die combinatie van wetenschap en praktijk fantastisch én enorm waardevol voor onze organisatie.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Luc