Mariska van Essen

Mariska van Essen

adviseur beleids- en gedragsonderzoek

Welke mobiliteitskeuzes maken mensen en waarom? Dat fascineert me enorm. Waarom sluiten mensen bijvoorbeeld iedere dag weer aan in de file? Waarom pakken niet meer mensen de trein (waarin zij hun tijd beter kunnen benutten) of de fiets (een gezondere keuze)?

Het in beeld brengen, verklaren én beïnvloeden van zulk gedrag met het oog op maatschappelijk belang is wat mij dagelijks motiveert. Daarnaast hou ik van de uitdagende puzzel die het analyseren van mobiliteitsdata met zich mee brengt. Data vertellen immers een verhaal: waar komt iemand vandaan en waar gaat iemand heen? Waarom kiest hij/zij voor deze route of vervoerswijze? En hoe ervaart iemand die reis? Dit verhaal inzichtelijk maken is de echte uitdaging. Ik doe dat door waardevolle informatie te ontsluiten en te presenteren.

Hierbij bewaak ik de hoofdlijnen door de juiste prioriteiten te leggen en stel ik me flexibel en faciliterend op. Opdrachtgevers en collega’s omschrijven mij vaak als analytisch, gestructureerd, resultaatgericht maar ook kritisch. Ik breng stabiliteit maar als de situatie daar om vraagt, steek ik wel mijn nek uit.

Mijn eigen gedrevenheid vind ik ook terug bij de rest van mijn collega’s. Samen werken aan interessante en maatschappelijk relevante vraagstukken met kundige collega’s, dat is voor mij dan ook werken bij Goudappel in een notendop. Bovendien is er ruimte voor kennisdeling, iets dat ik erg belangrijk vind.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Mariska