Matthijs Dicke-Ogenia

Matthijs Dicke-Ogenia

adviseur gedragsverandering

Als verkeerspsycholoog adviseer ik sinds begin 2000 vanuit het perspectief van de weggebruiker over het verbeteren van doorstroming en verkeersveiligheid en het beïnvloeden van mobiliteitsgedrag.

De veiligheid van verkeerssituaties beoordeel ik vanuit Human Factors. Daarbij redeneer ik vanuit de mogelijkheden en beperkingen van onze hersenen. Waarom gebeuren er ongevallen op infrastructuur die volgens richtlijnen is ingericht? Dat is wat ik onderzoek. Vervolgens adviseer ik welke veranderingen de kans op fouten van de weggebruiker verkleinen.

Met mijn kennis over gedragsbeïnvloeding adviseer ik hoe de weggebruiker is te verleiden tot keuzen die zorgen voor een betere verdeling van het verkeer en een betere opvolging van verkeersregels. Voor een betere doorstroming en verkeersveiliger gedrag.

Vrijwel elk onderzoek en advies van Goudappel raakt aan het gedrag van de weggebruiker. Samen met mijn collega gedragsdeskundigen werken wij met een integrale aanpak aan advies dat beter aansluit bij de kenmerken van de weggebruiker.

Naast mijn werk als onderzoeker en adviseur ben ik docent aan diverse opleidingen (CROW, Politieacademie en Post HBO) om zoveel mogelijk vakgenoten inzichten over gedrag mee te geven. Met als doel: iedereen altijd veilig en snel thuis!

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Matthijs

Lees ook het whitepaper dat ik samen met collega's schreef