Nico Dogterom

Nico Dogterom

adviseur beleids- en gedragsonderzoek

Inzicht in het gedrag van reizigers en de effecten van beleid is essentieel bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van mobiliteitsbeleid. Bij Goudappel werk ik als onderzoeker iedere dag aan vraagstukken rondom deze onderwerpen.

Ik adviseer overheden over monitoring en voer evaluaties uit. Zo heb ik recent voor meerdere gemeenten het fietsbeleid geëvalueerd, zowel wat betreft de effecten als het proces. Ook voer ik onderzoeken uit om klanten inzicht te geven in gedrag, motieven en beleving van reizigers. Bijvoorbeeld door middel van analyses met data uit het Nederlands Verplaatsingspanel of nieuw opgezet surveyonderzoek. Als projectleider vertaal ik vragen van klanten naar onderzoeksdesigns en stuur ik projectteams aan, waar vaak meerdere disciplines samenkomen. Het is erg waardevol en stimulerend om te kunnen putten uit de volle breedte van expertises die bij Goudappel vertegenwoordigd zijn.   

Voor ik in maart 2018 bij Goudappel startte, rondde ik mijn promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht op het gebied van prijsmaatregelen af. Gezien die achtergrond, vind ik het extra belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste wetenschappelijke kennis en zelf ook actief bij te dragen aan kennisontwikkeling. Binnen Goudappel begeleid ik daarom studenten met hun afstuderen en daarnaast presenteer ik regelmatig op congressen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Nico