Meer nog dan verkeer, zijn motorvoertuigen mijn passie. Na MTS autotechniek heb ik een tijd gewerkt in autobedrijf – een dorpsgarage waar alle merken kwamen. Daar heb ik geleerd dat als de 1e oplossing niet werkt je niet opgeeft maar blijft zoeken naar andere oplossingen.

Toen ik weer verder ging studeren aan de HTS autotechniek ben ik in aanraking gekomen met (en enthousiast geworden van) automatisering. Bij Bureau Goudappel kon ik in 1984 als stagiaire CurSim ontwikkelen en ben daarna in dienst gekomen als systeembeheerder / software ontwikkelaar. 

In de afgelopen 35+ jaar heb ik veel software ontwikkeld, zelfstandig of in teamverband. De meest opmerkelijke hiervan zijn:

  • desktopapplicaties: CurSim, Promil, FLEXSYT-II- (Rijkswaterstaat) SimVra+ (Rijkswaterstaat)
  • websites: maximumsnelheden.info (Rijkswaterstaat), ov-klantenbarometer.nl (CROW), e-spraak.nl
  • realtime applicatie: Heaven (Europees project tbv gemeente Rotterdam)

Tegenwoordig gebruik ik mijn kennis van voertuigen graag voor advisering, vooral beoordeling van ontwerpen op berijdbaarheid door (grote) voertuigen en verkeersveiligheid projecten. Andere terreinen waar ik door middel van opleidingen en projecten kennis van heb zijn verkeerslichten regelingen en openbare verlichting en verkeerskundig configuratiebeheer (VeCoBe).

Tot slot: werk om te leven, niet andersom. Daarom streef ik ernaar om niet alleen deskundig en integer te zijn maar ook prettig in de omgang. Een project waarbij niet is gelachen in mijn ogen een slecht project!

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met TjongCho