Eigendom en bestuur

Goudappel is een moderne organisatie en hanteert een moderne vorm van eigenaarschap. 100% van onze aandelen is in handen van onze medewerkers. Dat maakt ons een financieel onafhankelijke organisatie waarin betrokkenheid voorop staat.

_BVW1279-bewerkt.png

Deze vorm van eigenaarschap kent geen grootaandeelhouders. Ook functieniveau speelt geen rol. Zo'n eigendomsverhouding past precies bij hoe wij als organisatie functioneren: onafhankelijk, gelijkwaardig, betrokken en gericht op samenwerking.

Onderzoek laat zien dat bedrijven waarin medewerkers participeren, innovatiever en ondernemender zijn. Zelf zien wij vooral onze zelfstandigheid, onafhankelijkheid en betrokkenheid als positieve gevolgen van onze eigendomsverhoudingen. We hoeven geen rekening te houden met derde belangen. Doordat het eigendom zeer gelijkmatig is verdeeld over het bedrijf, is onze bedrijfsstrategie volledig gericht op wat ons bindt: onze klanten de beste oplossingen in ons vakgebied bieden. Nu, en op de langere termijn.

STAK

De aandelen van onze organisatie worden beheerd door de Stichting Administratiekantoor Goudappel (STAK). Het bestuur van deze stichting wordt gevormd door een onafhankelijke voorzitter en vier medewerkers/aandeelhouders. Deze bestuursleden worden gekozen door de aandeelhouders.

Directie 

Het directieteam van Goudappel Groep wordt gevormd door:

Robert Glebbeek (directeur-bestuurder sinds 1 november 2023)
Na een studie civiele (milieu)techniek aan de Hogeschool 's Hertogenbosch (nu Avans Hogeschool) studeerde hij Milieugeochemie aan de Universiteit Amsterdam. Daarna werkte Robert bij Tauw, Movares en als directeur Stad & Omgeving bij advies- en ingenieursbureau WSP.

Wim Korver (directeur-bestuurder sinds september 2017)
Hij volgde de studie vervoerseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, werkte daarna bij TNO en is sinds 2005 als topadviseur/manager in dienst bij Goudappel. Voordat Wim in 2017 benoemd werd tot directeur was hij teammanager Mobiliteit & Ruimte.

Luc Wismans (directeur Technologie en Innovatie sinds 1 oktober 2023)
Hij promoveerde aan de Universiteit Twente op het onderwerp duurzaam netwerkbreed verkeersmanagement en was binnen Goudappel medeoprichter van Dat.mobility. Daarnaast is Luc associate professor aan de Universiteit Twente.

Directie Goudappel

Directie Goudappel van links naar rechts: Robert Glebbeek, Wim Korver en Luc Wismans

Raad van Commissarissen

Sinds 1 juli 2020 bestaat onze Raad van Commissarissen uit:

Dick Hoogendoorn (commissaris sinds 1 mei 2020)
Hij studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit van Delft en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Dick heeft een lange loopbaan achter de rug en was zowel werkzaam bij de overheid als in het bedrijfsleven, met een focus op milieu en afval. Als consultant heeft hij daarnaast veel ervaring opgedaan in het buitenland. In zijn laatste rol was Dick directeur van de Vereniging Afvalbedrijven, van 2008 tot medio 2018.

Gerdy Harteveld (commissaris sinds 15 september 2014)
Zij studeerde o.a. bedrijfskunde en heeft een lange loopbaan in de IT-sector. Gerdy was van 2007 tot 2012 onder meer Hoofdingenieur-Directeur Data & ICT en lid van het landelijk bestuur van Rijkswaterstaat. Ze kent ons werkterrein daarnaast vanuit haar andere interim- en bestuursfuncties.

Foto Raad van Commissarissen

Links Dick Hoogendoorn, rechts Gerdy Harteveld

Mobiliteit van A tot Z

Benieuwd naar wat Goudappel u kan bieden?

Lees er hier alles over