Eigendom en bestuur

Goudappel is een moderne organisatie en hanteert een moderne vorm van eigenaarschap. 100% van onze aandelen is in handen van onze medewerkers. Dat maakt ons een financieel onafhankelijke organisatie waarin betrokkenheid voorop staat.

Participatie medewerkers

Deze vorm van eigenaarschap kent geen grootaandeelhouders. Ook functieniveau speelt geen rol. Zo'n eigendomsverhouding past precies bij hoe wij als organisatie functioneren: onafhankelijk, gelijkwaardig, betrokken en gericht op samenwerking.

Onderzoek laat zien dat bedrijven waarin medewerkers participeren, innovatiever en ondernemender zijn. Zelf zien wij vooral onze zelfstandigheid, onafhankelijkheid en betrokkenheid als positieve gevolgen van onze eigendomsverhoudingen. We hoeven geen rekening te houden met derde belangen. Doordat het eigendom zeer gelijkmatig is verdeeld over het bedrijf, is onze bedrijfsstrategie volledig gericht op wat ons bindt: onze klanten de beste oplossingen in ons vakgebied bieden. Nu, en op de langere termijn.

Tip: In een interview voor BNR Werkverkenners vertelt directeur Jos van Kleef meer over onze bijzondere vorm van eigenaarschap

STAK

De aandelen van onze organisatie worden beheerd door de Stichting Administratiekantoor Goudappel (STAK). Het bestuur van deze stichting wordt gevormd door een onafhankelijke voorzitter en vier medewerkers/aandeelhouders. Deze bestuursleden worden gekozen door de aandeelhouders.

Directie 

Het directieteam van Goudappel Groep wordt gevormd door:

Jos van Kleef (sinds oktober 2011 algemeen directeur)
Hij studeerde aan de Technische Universiteit Delft en werkte in diverse rollen bij kennisintensieve bedrijven op het gebied van waterbouw, waterbeheer, ruimte en mobiliteit.

Wim Korver (sinds september 2017 directeur)
Hij volgde de studie vervoerseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, werkte daarna bij TNO en is sinds 2005 als topadviseur/manager in dienst bij Goudappel. Voordat hij in 2017 benoemd werd tot directeur was hij teammanager Mobiliteit & Ruimte.

Directie Goudappel Groep

Links Wim Korver, rechts Jos van Kleef

Raad van Commissarissen

Sinds 1 juli 2020 bestaat onze Raad van Commissarissen uit de heer Dick Hoogendoorn en mevrouw Gerdy Harteveld.

Dick Hoogendoorn studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit van Delft en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Hij heeft een lange loopbaan achter de rug en was zowel werkzaam bij de overheid als in het bedrijfsleven, met een focus op milieu en afval. Als consultant heeft hij daarnaast veel ervaring opgedaan in het buitenland. In zijn laatste rol was hij directeur van de Vereniging Afvalbedrijven, van 2008 tot medio 2018. Sinds 1 mei 2020 is hij commissaris bij Goudappel Groep. 

Gerdy Harteveld studeerde o.a. bedrijfskunde en heeft een lange loopbaan in de IT-sector. Zij was van 2007 tot 2012 onder meer Hoofdingenieur-Directeur Data & ICT en lid van het landelijk bestuur van Rijkswaterstaat. Ze kent ons werkterrein daarnaast vanuit haar andere interim- en bestuursfuncties. Per 15 september 2014 is zij commissaris bij Goudappel Groep.

Foto Raad van Commissarissen

Links Dick Hoogendoorn, rechts Gerdy Harteveld

Mobiliteit van A tot Z

Benieuwd naar wat Goudappel u kan bieden?

Lees er hier alles over