16 VRI's in Oost-Nederland iVRI-ready dankzij Gouden Regelen

Project

VRI's Oost-Nederland

Toekomstbestendige VRI's voorbereid op de Talking Traffic use cases ‘optimaliseren’, ‘informeren’ en ‘prioriteren’ (iVRI-ready). Vanuit die wens pasten we voor zestien verkeersregelinstallaties in Oost-Nederland het Gouden Regelen toe. Met als resultaat: een verkeersveilige situatie, een goede doorstroming en een geloofwaardige regeling.

16 verkeersregelinstallaties in Oost-Nederland

Vanuit de raamovereenkomst 'Samen sneller op bestemming' heeft Rijkswaterstaat in 2021 zestien verkeersregelinstallaties (VRI’s) vervangen in de regio Oost-Nederland. In opdracht van BAM pasten wij in deze nieuwe VRI's het Gouden Regelen toe. Het betreft zowel lokale voertuigafhankelijke verkeersregelingen waar OmniFlex is toegepast, als netwerkregelingen met OmniFlow. De VRI’s zijn iVRI-ready opgeleverd en door toepassing van OmniConnected voorbereid op de Talking Traffic use cases ‘optimaliseren’, ‘informeren’ en ‘prioriteren’.

  Geoptimaliseerde verkeersafwikkeling door module OmniFlex

  De voertuigafhankelijke verkeersregelingen, gebruikmakend van de innovatieve algoritmes van OmniFlex, optimaliseren de verkeersafwikkeling met de best passende groentijden en een flexibele fasevolgorde, die altijd optimaal aansluit bij het actuele verkeersbeeld en de beleidsdoelstellingen van Rijkswaterstaat.

  Beste programmakeuze door module OmniFlow

  De netwerkregelingen met OmniFlow gebruiken de beschikbare informatie over de toestand in en om het netwerk maximaal. Dit leidt tot de beste programmakeuze (keuze van set groentijden en bijbehorende cyclustijd) zonder concessies te doen aan de afwikkeling van zijverkeer, fietsers en voetgangers.

  De nieuwe OmniFlow en OmniFlex regelprogramma’s zijn op de volgende locaties geïmplementeerd:

  • 3 VRI’s A12-Arnhem-Noord
  • 2 VRI’s N35-N348 bij Raalte (+ VRI N348-Weidelaan van provincie Overijssel)
  • 2 VRI’s A50-Renkum/Heelsum
  • 2 VRI’s A12-Oosterbeek
  • 2 VRI’s A30-Schutterweg/Galvanistraat bij Ede
  • 1 VRI N35-Tunnelweg bij Haarle
  • 1 VRI N35-Oostweg bij Enschede
  • 3 VRI’s Burgemeester Wilhelmweg in Eibergen

  Tijdens het uitvoeringsproces is de samenwerking tussen Goudappel en Swarco vergaand geoptimaliseerd en gestandaardiseerd. Dit verlaagt de doorlooptijden van projecten, verhoogt de betrouwbaarheid en zorgt voor consistentie in de uitvoering.

  “De VRI’s zijn nu weer up-to-date en klaar voor de toekomst!”

  Verkeerscentrale VC-NON (Rijkswaterstaat)

  Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
  Jaar: 2021

  Ook op zoek naar een flexibele VRI-oplossing?

  Het Gouden Regelen is meer dan verkeersregelsoftware. Het is een totaaloplossing van gecertificeerde software, omgevingsanalyse, advies, en ondersteuning bij implementatie.

  Lees hier hoe het werkt

  Oplossing

  gouden regelen nieuw.png