Goudappel partner van Deventer Stadscampus De Kien

Nieuws

12 maart 2024

Richard ter Avest en René Nelissen

Sinds 1 januari 2024 is Goudappel partner van Stadscampus De Kien, een unieke samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheden in het gebied tussen het NS-station en de binnenstad van Deventer. In dit gebied - waar 20% van alle arbeidsplaatsen in Deventer zich bevindt - werken professionals uit het bedrijfsleven samen met mbo- en hbo-studenten aan slimme oplossingen voor opgaven in de fysieke leefomgeving.

Foto: Richard ter Avest (Goudappel) en René Nelissen (De Kien)

Innovaties voor maatschappelijke vraagstukken

Het doel van De Kien is om jong talent te binden aan Deventer door middel van goede opleidingen, een prettige werk- en woonomgeving en ruimte voor innovaties voor maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatadaptatie, de energietransitie, de mobiliteitstransitie, gezondheid en innovatieve verstedelijking en infrastructuur.

Doel van samenwerking

In 2024 willen we onze samenwerking richten op digitalisering van de infrastructuur en mogelijk ook op DMI deelmobiliteit (een innovatie binnen het Dutch Metropolitan Innovations-ecosysteem waar Goudappel samen met het ministerie van I&W, gemeenten, mobiliteitsaanbieders en andere stakeholders aan werkt. Het DMI-ecosysteem is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Groeifonds). Ook werken Saxion studenten in 2024 samen met Rico Andriesse (adviseur mobiliteit & ruimte bij Goudappel) aan het verbeteren van de beleving van de buitenruimte en ontmoetingsplekken.

Richard ter Avest (adviseur mobiliteit & ruimte en namens Goudappel contactpersoon voor De Kien): “We vinden het belangrijk om studenten met hun innovatieve ideeën aan ons te binden. Als partner van De Kien leveren we niet alleen professionals voor projecten, we bieden onze eigen collega’s ook de kans mee te draaien in het Young Professional Program van De Kien.”

Naast Goudappel zijn de volgende organisaties partner van De Kien: het IT-bedrijf Topicus, de adviesbureaus Tauw en Witteveen+Bos, onderwijsinstellingen Saxion en ROC Aventus en de gemeente Deventer en provincie Overijssel.

Bekijk de website van De Kien voor meer informatie