Joren Tijmensen

Joren Tijmensen

adviseur locatieontwikkeling & logistiek

Mobiliteit intrigeert mij al mijn hele leven. Het maakt de activiteiten die je wilt doen namelijk mogelijk. Iedereen is daarom gebaat bij mobiliteit die aansluit bij zijn of haar wensen. Als adviseur werk ik dan ook graag op het snijvlak van mobiliteit en andere disciplines.

Na de studie Ruimtelijke ontwikkeling en planologie aan het Saxion heb ik de master Environmental and infrastructure planning afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens deze master heb ik deelgenomen aan het honours programma ‘Leadership; make the difference’. Sinds 2016 weten overheden, adviesbureaus en ontwikkelaars mij te vinden voor vraagstukken over stadslogistiek, ruimtelijke economie en locatieontwikkeling.

Nieuwsgierig en weloverwogen zijn eigenschappen die mij  goed beschrijven. Door mijn brede interesse weet ik verschillende disciplines te verbinden en vraagstukken integraal aan te vliegen. Ik zoek naar efficiëntie in een proces en zie het als mijn taak om de juiste vragen te stellen en complexe vraagstukken te vertalen naar concrete adviezen. Dat doe ik samen met opdrachtgevers en onze inhoudelijk experts - twee weten immers meer dan één.

Die samenwerking komt tot uiting in de projecten waaraan ik werk. Enkele voorbeelden hiervan zijn CO2-uitstootbesparing bij evenementenlogistiek, efficiëntere pakketlogistiek door middel van pakketkluizen op strategische locaties, parkeerkundige advisering, de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden en de ontwikkeling van autoluwe gemixte transformatiegebieden.

Onze kennis op het gebied van deelmobiliteit bundelde ik samen met mijn collega's in het whitepaper 'Deelmobiliteit - zo maakt u effectief beleid'.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Joren