We willen onze steden en dorpen gezonder en groener maken. Maar hoe maken we meer ruimte voor voetgangers, fietsers, ontmoeten en verblijven? Hoe maken we onze openbare ruimte meer klimaatadaptief, duurzaam en toekomstbestendig? En waar vinden we dan nog ruimte voor alle andere gewenste verkeersfuncties in de stad? Kortom: hoe komen we tot een integrale afweging tussen deze ambities en hoe maken we deze zichtbaar op straat?

Ik zie mezelf, als landschapsarchitect in de wereld van mobiliteit en ruimte, als een integraal regisseur bij het vinden van antwoorden op bovenstaande vragen. Ik ben iemand die verbindingen legt en zie verkeer hierbij nadrukkelijk als onderdeel van de totale openbare ruimte. Ik kijk niet van band tot band, maar van gevel tot gevel. Daarbij heb ik oog voor alle brede ambities en zorg ik voor de juiste balans. Van concept naar concreet en van strategie tot straat.

Mijn expertisegebieden beslaan het denken in beeldende concepten en strategieƫn, het ruimtelijk inpassen van verkeerskundige vraagstukken en het maken van groene en gezonde inrichtingsplannen voor het creƫren van een gezonde stad en openbare ruimte. Een sterke visualisatie om de visie en plannen zo helder mogelijk over te brengen staat hierbij centraal. Goede beelden zijn namelijk van essentieel belang voor de juiste beeldvorming, voor een prettig proces en voor een sterk draagvlak.

Het proces om tot een integraal ontwerp te komen, is geen eenrichtingsverkeer. Ik betrek hier dan ook graag andere disciplines en belanghebbenden bij. Ik ga in gesprek met politiek, ambtenaren, ondernemers en bewoners en zorg ervoor dat iedereen inzicht krijgt in elkaars belangen. Alleen zo maken we samen onze steden en dorpen klaar voor de opgaven van vandaag en die van morgen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Marco