OmniTRANS Analytics

Oplossing

OmniTRANS Analytics

Een oplossing voor het toegankelijker maken van mobiliteitsdata, om hieruit de juiste inzichten te halen en deze visueel krachtig en aantrekkelijk te presenteren. Dat is wat OmniTRANS Analytics biedt.

Voor krachtige en aantrekkelijke visualisaties 

De software visualiseert omvangrijke mobiliteitsdata, bijvoorbeeld uit verkeersmodellen, op een interactieve kaart waardoor deze op een heldere manier inzicht biedt. De data kan worden vergeleken door middel van verschillende scenario’s, verder worden geanalyseerd in tabellen en grafieken, en worden verrijkt met andere databronnen. Hiermee maakt OmniTRANS Analytics in één oogopslag gegevens inzichtelijk waar voorheen meerdere analysetools voor nodig waren. OmniTRANS Analytics is web-based en alle data worden veilig opgeslagen in de cloud. 

OmniTRANS Analytics dashboard

Voorbeeld van een dashboard binnen OmniTRANS Analytics

De voordelen van OmniTRANS Analytics 

  • Maakt mobiliteitsdata en verkeersmodellen visueel inzichtelijk, waardoor deze gemakkelijker te analyseren is, en er kwalitatief betere conclusies worden getrokken.
  • Biedt de mogelijkheid verschillende datasets en (model)scenario's helder weer te geven en te vergelijken, voor betere afweging van keuzes.
  • Door meerdere mensen tegelijk te bekijken en te gebruiken, waardoor efficiënter en beter samengewerkt kan worden.
  • Gemakkelijk toegankelijk (niet downloaden en alles achter één inlog) en te gebruiken op verschillende devices, waardoor visualisaties eenvoudig en interactief te presenteren zijn aan stakeholders, met een hoger draagvlak tot gevolg.  
  • Efficiënter werken door als beleidsmaker zelf direct inzicht te krijgen in (verkeersmodel)data, zonder daarvoor modelspecialisten in te schakelen. 
  • Snel en eenduidig doorgeven van opmerkingen op conceptresultaten, voor efficiëntere processen.   

“Toegankelijke, inzichtelijke en visueel krachtige mobiliteitsdata, voor betere besluitvorming”

Laagdrempelig en dé standaard in de markt 

OmniTRANS Analytics is ontwikkeld door Dat.mobility, onderdeel van Goudappel, en daardoor gebaseerd op verkeerskundige kennis van dé mobiliteitsexperts in de markt. De applicatie is een extensie van het meest gebruikte verkeersmodelleringsplatform van Nederland, OmniTRANS, dat de afgelopen 30 jaar steeds verder is doorontwikkeld. OmniTRANS Analytics is laagdrempelig in gebruik, want om het programma goed te kunnen gebruiken is geen kennis van verkeersmodelsoftware vereist. Het is juist ontwikkeld om de complexiteit van verkeersmodeluitkomsten, maar ook andere kaartgebonden data, op een zeer eenvoudige manier toegankelijk te maken. Bijkomend voordeel is dat de applicatie ook data kan visualiseren uit verkeersmodelsoftware van andere aanbieders.

“Beter en efficiënter samenwerken, en makkelijker draagvlak creëren.”

Technische vragen?

Bent u al in het bezit van een licentie en heeft u vragen over bijvoorbeeld het inloggen, uw accounts of bepaalde instellingen? Onze helpdesk is van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar via 0570-666810. Of stuur een bericht naar support@dat.nl.

Meer weten?

Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden van OmniTRANS Analytics.

Neem contact op met Mijke