Melvin: applicatie voor wegwerkmeldingen

Project

Werkzaamheden

Het NDW (Nationaal Dataportaal Wegverkeer) kreeg in 2017 van alle provinciale leden het verzoek een landelijk meldingssysteem (Melvin) te ontwikkelen. Melvin staat voor MELden van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland. Dit heeft geleid tot een Europese aanbesteding die door Dat.mobility, onderdeel van Goudappel, is gewonnen. Eén van de redenen dat voor ons werd gekozen, was dat wij al eerder wegwerkmeldsystemen hadden ontwikkeld en specifieke kennis hadden van de processen die hierbij een rol spelen.

De nationale standaard

Sinds de publicatie van Melvin in 2018, is het systeem een succes. Inmiddels is Melvin uitgegroeid tot de nationale standaard waarin dagelijks honderden grote en kleine wegwerkmeldingen worden opgenomen en gemeld. Deze zijn onder andere te bekijken via een publieke website die dagelijks ruim 25.000 bezoekers ontvangt.

Melvin

Melvin: een applicatie voor wegwerkmeldingen

Een bereikbaar Nederland

Wegwerkzaamheden en omleidingsroutes kunnen eenduidig worden ingevoerd, inclusief afstemming tussen de verschillende wegbeheerders. Er wordt bijvoorbeeld een waarschuwing weergegeven als omleidingsroutes overlappen, of als werkzaamheden op de omleidingsroute van een andere wegbeheerder gepland zijn. Deze informatie is ook toegankelijk is voor andere afnemers, zoals bijvoorbeeld TomTom, zodat andere systemen en toepassingen hier gebruik van kunnen maken. In samenwerking met het NDW, Tenuki en alle eindgebruikers dragen wij zo bij aan een bereikbaar Nederland.

Opdrachtgever: Nationaal Dataportaal Wegverkeer
Jaar: 2018