Federico Tallis

Federico Tallis

transport data wetenschapper

Ik heb een passie voor mobiliteit en zie het als een persoonlijke missie om onze afhankelijkheid van auto’s te verminderen. Met een achtergrond in zowel stedenbouw en GIS, beschouw ik mezelf als een verbinder tussen transportplanning en data science.

Als consultant bij Dat.mobility optimaliseer ik bestaande workflows. Door nieuwe technologie en werkwijzen te introduceren, verbeter ik de manier waarop we ons werk uitvoeren.

Ik ben eind 2022 bij Goudappel komen werken vanuit de Verenigde Staten, waar ik meer dan tien jaar van mijn carrière heb gewijd aan de uitbreiding en verbetering van publieke mobiliteit. Hoewel ik mijn carrière begon als transportplanner, ben ik – gedreven door intellectuele nieuwsgierigheid -  steeds technischer geworden. Ik heb gebruik gemaakt van de mogelijkheden om opkomende data science technieken toe te passen voor het gebruiken en interpreteren van  mobiliteitsdata.

Mijn opdrachtgevers waarderen mijn vermogen om te begrijpen hoe datasets kunnen bijdragen aan het oplossen van transportplanningsproblemen. Ook wordt gewaardeerd dat ik deze analyses uit kan voeren en vertaal naar inzichten, gepresenteerd op zo’n manier dat ze beleidsstrategieën verhelderen voor belanghebbenden.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Federico