Thema's
Wij zijn voortdurend bezig onze kennis van thema's die spelen op het gebied van mobiliteit, verder te ontwikkelen. Hiermee helpen we u voorop te lopen met uw mobiliteitsbeleid. Bekijk de verschillende thema's die momenteel centraal staan.
Fiets
Fietsen zorgt voor leefbare steden die goed bereikbaar zijn. Wie trappend de auto laat staan, belast lucht en daarmee klimaat stukken minder. Reisbetrouwbaarheid stijgt. Verblijfsgenot en verkeersveiligheid in binnensteden nemen toe. We blijven vitaal en gezond. Lees meer over de rol van de fiets in uw mobiliteitsbeleid.
Hubs
De mobiliteitshub is een trend en wordt door veel bestuurders gezien als de heilige graal voor mobiliteitsuitdagingen. Goudappel ontwikkelde niet alleen een typologie voor de hub, maar werkte ook aan verschillende visies en uitwerkingen van opgaven rondom de hub.

Klimaat en energie
Klimaatverandering is de belangrijkste uitdaging voor de komende decennia. En aangezien mobiliteit voor een kwart verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot, is er werk aan de winkel. Bij dat werk helpt Goudappel graag. In zowel visievorming, beleidsontwikkeling als monitoring.

Logistiek
Logistiek is een belangrijk onderdeel van ons mobiliteitssysteem. Welke kansen zijn er? En hoe maken we logistiek een optimaal onderdeel van (mobiliteits)beleid?

Openbaar vervoer
Er is nog volop ruimte voor beter openbaar vervoer. Juist door de schakels te versterken naar ruimtelijke planning en planvorming, energievraagstukken en andere mobiliteitsvormen op het gebied van beleid, uitvoering en monitoring. Of het nou gaat om ‘Het nieuwe 30’, ‘een miljoen huizen bouwen’ of ‘het energienet is vol’. Openbaar vervoer draagt bij aan de oplossingen.

Smart mobility
De wereld van mobiliteit is volop in beweging: technologie heeft een steeds grotere invloed op onze samenleving. De alsmaar grotere rekenkracht van computers en steeds sneller mobiel internet zorgen voor een samenleving waarin ‘alles’ met elkaar wordt verbonden. Dat heeft ook invloed op hoe we ons verplaatsen. Nieuwe vervoerswijzen, nieuwe vervoersdiensten en andere manieren om het verkeer aan te sturen worden ontwikkeld. Het gedrag van mensen verandert ook. Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van onze steden en dorpen?

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid loopt als een rode draad door al onze expertisegebieden. Natuurlijk willen we het aantal verkeersslachtoffers reduceren tot 0. Maar daarnaast kunnen we met een focus op verkeersveiligheid bijdragen aan de leefbaarheid van een omgeving. Een gebied wordt hierdoor niet alleen veiliger, maar ook veel prettiger om in te verblijven.