Smart mobility

Gebieds en locatieontwikkeling smart

De wereld van mobiliteit is volop in beweging: technologie heeft een steeds grotere invloed op onze samenleving. Intelligentie in voertuigen en de infrastructuur neemt snel toe. Er komt steeds meer data beschikbaar. Ook mensen met mobiele telefoons en sneller mobiel internet zorgen voor een samenleving waarin ‘alles’ met elkaar wordt verbonden.

Dat heeft ook invloed op hoe we ons verplaatsen. Nieuwe vervoerswijzen, nieuwe vervoersdiensten en andere manieren om het verkeer aan te sturen worden ontwikkeld. Het gedrag van mensen verandert ook. Wat betekent dat voor de bereikbaarheid van onze steden en dorpen? Welke keuzes kunnen we maken, en wat zijn daarvan de effecten? Hoe pakken we dat aan? Dat is waar we bij smart mobility over nadenken.

Onze visie op smart mobility

De term ‘smart mobility’ wordt op veel manieren gebruikt. De nadruk ligt vaak op alle technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op hoe we ons verplaatsen. Deze ontwikkelingen zelf zijn interessant, maar het wordt pas echt boeiend als we de koppeling maken met ons gedrag en de doelen die we als samenleving nastreven. Dát noemen wij bij Goudappel nieuwe mobiliteit.  

Wat eerder te duur was of nog niet kon, kan nu wel. Nieuwe mobiliteit betekent voor ons kansen pakken die nieuwe technologie en diensten bieden om ons mobiliteitssysteem veiliger, duurzamer, schoner, aantrekkelijker én efficiënter te maken. Tegelijkertijd roept nieuwe technologie ook vragen op en is het belangrijk om zicht te hebben op de risico’s en sturingsmogelijkheden, zodat we er het maximale uithalen. Dat betekent ook: goed nadenken over onzekerheden en welke rol je wilt en kunt hebben om deze nieuwe ontwikkelingen vorm te geven.

Lees meer over onze visie op smart mobility in ons whitepaper

Meer over smart mobility

 • Datagedreven werken

  Data is nieuwe grondstof omdat het nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt die nog onontgonnen zijn. Steeds meer overheden hebben daarom de ambitie om datagedreven te werken.

  /nl/themas/nieuwe-mobiliteit/datagedreven-werken
 • Impact van smart mobility

  Smart mobility biedt kansen voor verschillende maatschappelijke opgaves. Maar hoe meten we de impact ervan?

  /nl/themas/nieuwe-mobiliteit/impact-van-smart-mobility
 • Smart mobility in gebiedsontwikkelingen

  Mobiliteit bij gebiedsontwikkelingen optimaal organiseren door de inzet van slimme oplossingen.

  /nl/themas/nieuwe-mobiliteit/smart-mobility-in-gebiedsontwikkelingen
 • STOMP ordeningsprincipe

  Met het STOMP ordeningsprincipe geven we duurzame mobiliteitsvormen prioriteit bij gebiedsontwikkelingen.

  /nl/themas/nieuwe-mobiliteit/stomp-ordeningsprincipe
 • OmniTRANS Realtime

  Met OmniTRANS Realtime combineren we de voordelen van realtime data en verkeersmodellen en maken we proactief verkeersmanagement mogelijk.

  /nl/expertises/netwerken-en-modellering/omnitrans-realtime

Benieuwd wat Goudappel voor u kan betekenen?

Meer weten over de mogelijkheden van smart mobility voor uw mobiliteitsbeleid?

Neem contact op