Smart mobility: zo zet u het in
Smart mobility is een hot topic. Maar hoe zet u het in? En wat levert het precies op?
De wereld van mobiliteit is volop in beweging: technologie heeft een steeds grotere invloed op onze samenleving. Intelligentie in voertuigen en de infrastructuur neemt snel toe. Er komt steeds meer data beschikbaar. Ook mensen met mobiele telefoons en sneller mobiel internet zorgen voor een samenleving waarin ‘alles’ met elkaar wordt verbonden.
Dat heeft ook invloed op hoe we ons verplaatsen. Nieuwe vervoerswijzen, nieuwe vervoersdiensten en andere manieren om het verkeer aan te sturen worden ontwikkeld. Het gedrag van mensen verandert ook. Wat betekent dat voor de bereikbaarheid van onze steden en dorpen? Welke keuzes kunnen we maken, en wat zijn daarvan de effecten? Hoe pakken we dat aan? Dat is waar we bij smart mobility over nadenken.
Mobiliteit bij gebiedsontwikkelingen optimaal organiseren door de inzet van slimme oplossingen.
Ontdek onze aanpakDe term ‘smart mobility’ wordt op veel manieren gebruikt. De nadruk ligt vaak op alle technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op hoe we ons verplaatsen. Deze ontwikkelingen zelf zijn interessant, maar het wordt pas echt boeiend als we de koppeling maken met ons gedrag en de doelen die we als samenleving nastreven. Dát noemen wij bij Goudappel nieuwe mobiliteit.
Wat eerder te duur was of nog niet kon, kan nu wel. Nieuwe mobiliteit betekent voor ons kansen pakken die nieuwe technologie en diensten bieden om ons mobiliteitssysteem veiliger, duurzamer, schoner, aantrekkelijker én efficiënter te maken. Tegelijkertijd roept nieuwe technologie ook vragen op en is het belangrijk om zicht te hebben op de risico’s en sturingsmogelijkheden, zodat we er het maximale uithalen. Dat betekent ook: goed nadenken over onzekerheden en welke rol je wilt en kunt hebben om deze nieuwe ontwikkelingen vorm te geven.
Lees meer over onze visie op smart mobilityKrijg inzicht in de effecten van uw huidige of toekomstige smart mobility-beleid.
Bekijk onze aanpakSmart mobility is een hot topic. Maar hoe zet u het in? En wat levert het precies op?
In 6 stappen mobiliteitsdoelen behalen door het continu meten en bijsturen op basis van betrouwbare data.
Met het STOMP ordeningsprincipe geven we duurzame mobiliteitsvormen prioriteit bij gebiedsontwikkelingen.
Combineer de voordelen van realtime data en verkeersmodellen en transformeer verkeersmanagement van reactief naar proactief.
Lees meerDoor velen gezien als heilige graal. Gaat u voor succes? Kies voor een gedegen aanpak.
Kiezen voor slimme én duurzame mobiliteitsoplossingen.
Iedereen heeft recht om veilig thuis te komen. Lees hier welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van verkeersveiligheid.