Johan Los

Johan Los

adviseur beleids- en gedragsonderzoek

Hopen dat het perron aan de linkerzijde zal opdoemen, zodat ik staande op de trap van de dubbeldekker net bij het gouden knopje kan om de deuren te openen; kriskras met het OV in de grote steden reizen, gewoon om het krioelen te aanschouwen; in de gaten houden hoe het deelauto-aanbod in de buurt zich ontwikkelt, inclusief de steeds wisselende gebruiksvoorwaarden – het zijn zomaar wat van mijn herinneringen rond de fascinerende wereld van verkeer en vervoer. En nog steeds verbaas ik me regelmatig over de complexe (in)efficiëntie van het vervoerssysteem.

Sinds 2022 begeef ik mij bij Goudappel in deze wondere wereld als onderzoeker en data-analist. Eerder ben ik aan de TU Delft gepromoveerd op een onderzoek naar samenwerking tussen vervoerders om efficiëntere routes te rijden, waarvoor ik een gedecentraliseerde veilingaanpak heb ontwikkeld. Met vakgebieden als operations research en multi-agent systems ben ik dus redelijk bekend.

Mijn programmeer- en analysevaardigheden zet ik bij Goudappel voor diverse projecten in. Ook werk ik af en toe aan literatuuronderzoeken en rapportages, waarin mijn taalgevoel van pas komt. Ik ben tamelijk kritisch, heb oog voor details en houd van puzzelen. Tegelijk vind ik het fijn als de dingen die ik doe praktisch nut hebben. Ik ben blij dat Goudappel zich richt op een duurzamere wereld en hoop daar de komende jaren aan bij te dragen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Johan