Transities naar duurzame mobiliteit en energie zetten ons voor grote en complexe vraagstukken waarin niemand het helemaal voor het zeggen heeft en waarvoor niet één juist antwoord te vinden. Dit complexe en organisatie overstijgende karakter maakt het soms makkelijk om te vergeten dat deze transities over mensen gaan – echte, gewone mensen en hun dagelijkse (samen)leven.

Waar ik energie van krijg is het organiseren van verbinding tussen de vaak abstracte denkwereld van ontwerpers en beleidsmakers en de concrete leefwereld van gebruikers, waarin de dingen zich vaak net iets anders ontwikkelen dan gedacht.

Dat doe ik het liefst door te werken in co-creatieve processen. Oprecht nieuwsgierig sluit ik aan bij de belevingswereld van betrokken actoren, van professionals tot bewoners. Het verbinden van deze perspectieven leidt vaak niet alleen tot een nieuwe, gezamenlijke kijk op het probleem (of het succes), maar ook tot nieuwe creatieve manieren van ingrijpen en een groter bewustzijn van handelingsvermogen.

Ik ben sterk in kwalitatief onderzoek en heb ruime ervaring met verschillende onderzoeksmethoden, waaronder meer klassieke methodes (interviews, observaties) alsook design thinking en UX research. Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper en heb een achtergrond in techniekfilosofie.

Mijn fascinatie voor het samenspel tussen mens en techniek vormt de rode draad door mijn opleiding en onderzoek. Tijdens mijn doctoraat aan het departement architectuur van de KU Leuven is daar aandacht voor ruimte bij gekomen. Deze fascinatie neem ik mee in mijn onderzoek bij Goudappel, waar ik sinds september 2021 werk als belevingsonderzoeker.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Liesbeth