Het vak van de verkeerskundige verandert in razend tempo, zeker in de steden. Steeds meer plaatsen in binnen- en buitenland zien in dat een situatie met steeds meer auto’s geen aantrekkelijke en veilige stad voor iedereen oplevert. Maar hoe zorg je ervoor dat dit idee niet alleen bij mooie woorden blijft, maar ook wordt vertaald naar praktische en werkende oplossingen?

Met een open blik en meer dan 25 jaar kennis op het vlak van fietsverkeer, verkeersveiligheid en ontwerp, adviseer ik partijen in heel Nederland en daarbuiten over uiteenlopende kwesties. Van fietsstraat tot shared space en van voorrangsplein tot GOW30 - hoe zorgen we ervoor dat deze concepten goed werken, begrepen worden en goed worden toegepast? In mijn werk als adviseur ben ik daar iedere dag mee bezig. Als verkeersveiligheidsauditor beoordeel ik daarnaast als onafhankelijke expert uiteenlopende plannen en verkeerssituaties door het hele land: van fietspad tot autosnelweg en van Groningen tot aan Terneuzen.

Als thematrekker fiets zorg ik er voor dat onze adviseurs op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in fietsland en dat we als Goudappel de benodigde kennis en tools zo nodig zelf ontwikkelen. Als het gaat om het meedenken met en beoordelen en onderzoeken van nieuwe verkeersoplossingen in en om de stad, ben ik op mijn best.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Rico

Lees ook het whitepaper dat ik samen met collega's schreef