Rik Lengers

Rik Lengers

adviseur verkeersmanagement en -prognoses

Verkeersmodellen kunnen een grote impact hebben op de maatschappij. Daarom is het belangrijk dat deze modellen de werkelijkheid zo goed mogelijk beschrijven. De juiste vertaling van de werkelijkheid naar een model, dat is waar het mij om gaat.

Na mijn studie Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven was ik op zoek naar een plek waar ik het beste mijn steentje kon bijdragen aan de toekomst van de samenleving. Als natuurkundige ben je bezig met het beschrijven van het alledaagse en omdat er weinig alledaagser is dan verplaatsingen, heeft mobiliteit me altijd geïnteresseerd. Gelukkig kan ik mijn passie voor natuurkunde en mijn interesse voor mobiliteit combineren bij Goudappel, waar ik me bezig houd met het opstellen en uitvoeren van modelstudies.

Verkeersmodellen zijn complex en bevatten zowel natuurkundige verschijnselen als menselijk gedrag, wat het werk voor mij extra interessant maakt. Daarnaast kijk ik als 'outsider’ net anders naar zaken, waardoor ik vaak met een creatieve en efficiënte oplossing kom voor problemen. Ik ben ijzersterk in het verklaren en interpreteren van data, maar ik probeer ook altijd de lastige zaken van een model goed en begrijpelijk uit te leggen, zodat de klant weet welke toegevoegde waarde het model heeft.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Rik