Tim van Genderen

Tim van Genderen

adviseur verkeersprognoses

Modellen die de werkelijkheid zo goed mogelijk proberen te beschrijven, hebben mij altijd geïntrigeerd.

Een verkeersmodel is hier een uitstekend voorbeeld van. Om ervoor te zorgen dat zulke modellen actueel zijn en aan de veranderende marktvraag blijven voldoen, is innovatie van de onderliggende modeltechniek van essentieel belang. Naast dat ik me bezighoud met de modeltechniek haal ik mijn ook voldoening ook uit de samenwerking met anderen - zowel binnen het projectteams en het bedrijf - en uit het adviseren van klanten.

Aan de Universiteit Twente heb ik Technische Wiskunde gestudeerd met een master in Discrete Mathematics and Mathematical Programming. Na zowel mijn stage als masteropdracht bij Dat.mobility te hebben afgerond, ben ik in november 2020 afgestudeerd. Tijdens mijn stage heb ik een prototype ontwikkeld van een tour-based verkeersmodel, een verkeersmodel waarbij geen losse ritten meer gemodelleerd worden, maar ritketens. Gedurende mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar een nieuwe schattingsmethode voor gedragsparameters binnen onze verkeersmodellen.

In januari 2021 ben ik opnieuw aan de slag gegaan bij Goudappel – dit keer als adviseur verkeersprognoses binnen het team Verkeersmanagement en -prognoses. Naast werkzaamheden binnen actualisaties en variantenstudies, heb ik als doel om door middel van mijn modelkennis een bijdrage te leveren aan modelinnovatie.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact op met Tim